Overslaan en naar de inhoud gaan

Remkes spreekt zijn dank uit: 'Hulp was goud waard'

Geplaatst opdonderdag 22 juli 2021 - 16:00

Waarnemend gouverneur Johan Remkes heeft in een open brief en in een filmpje zijn grote dank uitgesproken aan iedereen die de afgelopen week hulp heeft geboden bij de overstromingen in Limburg.

Niet alleen uit Limburg, maar uit het hele land en vanuit de Duitse grensstreek. Schouder aan schouder, aldus Remkes.

Hulp uit alle hoeken
"Familie- en burenhulp waren goud waard. Dat geldt ook voor al die vrijwilligers die zich spontaan hebben gemeld om zandzakken te vullen of te helpen bij de aanleg van een nooddijk. En voor al de mensen die hun huis beschikbaar stelden om evacuƩs op te vangen", zo Remkes.

De wil en de vastberadenheid
Ook zegt Remkes onder de indruk te zijn van de veerkracht en de nuchterheid van de gedupeerden. "Je zult het maar moeten meemaken dat je woning of bedrijf onder water komt te staan. De wil en de vastberadenheid om er de schouders onder te zetten hebben me geraakt", zo zegt hij.

In zijn open brief en filmpje staat Remkes ook stil bij de slachtoffers die bij "onze buren in Walloniƫ en Duitsland te betreuren zijn".

Na de crisis
Verder verklaart hij dat er nog een hoop moet gebeuren na de acute crisis voorbij is. Zowel wat betreft de schade-afhandeling die nog moet beginnen, als de vraag welke maatregelen er op gebied van waterveiligheid nodig zijn om een nieuwe ramp te voorkomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen