Overslaan en naar de inhoud gaan

Remkes maant Limburgs Parlement tot spoed: ‘geschrokken'

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 19:28

Waarnemend gouverneur Johan Remkes vindt dat het absoluut niet kan dat de vorming van een nieuw provinciebestuur pas eind juli een feit zou zijn.

In de eerste zogeheten interim-statencommissie noemde hij dat volstrekt onverantwoord richting de Limburgse samenleving.

Tussenrapportage
Remkes zei erg geschrokken te zijn van de tussenrapportage van gids Onno Hoes van afgelopen vrijdag. Hoes onderzoekt de mogelijkheden van een nieuw college. Uit een gesprek met Hoes heeft hij begrepen dat de aanvankelijke datum van 21 juni voor een nieuw provinciebestuur is opgeschoven naar uiterlijk 23 juli. "En ik begreep dat dat niet uit zijn koker kwam", aldus Remkes. "Mijn signaal naar de verantwoordelijke fracties is, werk er alsjeblieft aan mee dat deze ongemakkelijke situatie zo snel mogelijk is afgelopen."

Lees ook: Brede steun voor nieuw extraparlementair provinciebestuur

Reces
Bovendien heeft de vorming van een provinciebestuur eind juli zo vlak voor het reces tot gevolg dat het pas eind augustus of begin september fungeert, zo Remkes, die dat dus onverantwoord vond. Hij stelde ook van bijvoorbeeld Ondernemend Limburg en samenwerkingsverband Parkstad Limburg al signalen te hebben gekregen dat ze zich grote zorgen maken over de voortgang van een aantal zaken.

"U moet zich als Staten heel goed die verantwoordelijkheid realiseren", zo betoogde Remkes met klem. "Ik weet niet waar precies de oorzaak ligt. Het gaat mij ook niet om het uitdelen van zwarte pieten. Maar ik wil wel dit signaal nu duidelijk afgeven."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen