Overslaan en naar de inhoud gaan

Remkes maant Limburgs Parlement tot spoed: ‘geschrokken'

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 19:28

Waarnemend gouverneur Johan Remkes vindt dat het absoluut niet kan dat de vorming van een nieuw provinciebestuur pas eind juli een feit zou zijn.

In de eerste zogeheten interim-statencommissie noemde hij dat volstrekt onverantwoord richting de Limburgse samenleving.

Tussenrapportage
Remkes zei erg geschrokken te zijn van de tussenrapportage van gids Onno Hoes van afgelopen vrijdag. Hoes onderzoekt de mogelijkheden van een nieuw college. Uit een gesprek met Hoes heeft hij begrepen dat de aanvankelijke datum van 21 juni voor een nieuw provinciebestuur is opgeschoven naar uiterlijk 23 juli. "En ik begreep dat dat niet uit zijn koker kwam", aldus Remkes. "Mijn signaal naar de verantwoordelijke fracties is, werk er alsjeblieft aan mee dat deze ongemakkelijke situatie zo snel mogelijk is afgelopen."

Lees ook: Brede steun voor nieuw extraparlementair provinciebestuur

Reces
Bovendien heeft de vorming van een provinciebestuur eind juli zo vlak voor het reces tot gevolg dat het pas eind augustus of begin september fungeert, zo Remkes, die dat dus onverantwoord vond. Hij stelde ook van bijvoorbeeld Ondernemend Limburg en samenwerkingsverband Parkstad Limburg al signalen te hebben gekregen dat ze zich grote zorgen maken over de voortgang van een aantal zaken.

"U moet zich als Staten heel goed die verantwoordelijkheid realiseren", zo betoogde Remkes met klem. "Ik weet niet waar precies de oorzaak ligt. Het gaat mij ook niet om het uitdelen van zwarte pieten. Maar ik wil wel dit signaal nu duidelijk afgeven."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen