Overslaan en naar de inhoud gaan

Remise VVV-Venlo tegen FC Utrecht

Geplaatst opzondag 2 februari 2020 - 16:34

VVV heeft in Venlo de punten gedeeld in het duel met FC Utrecht. Bij een 1-0 voorsprong mocht Utrecht na ingrijpen van de VAR, een strafschop overnemen en zo werd het alsnog 1-1.

Bij VVV nam Jay Driessen de honneurs waar. Hoofdcoach Hans de Koning bleef ziek thuis. Ook niet helemaal fit was Jonathan Opoku. Een van de spelers die de laatste weken in vorm is, maar nu niet in de basis kon starten. Haji Wright nam de plek van Opoku in.

Lees ook: Jay Driessen vervangt zieke Hans de Koning als VVV-coach

Veelbelovend
Het eerste kansje was voor FC Utrecht, doelman Kirschbaum redde. Aan de andere kant kopte VVV-er Oussama Darfalou op doel, maar Jeroen Zoet bracht redding. Het begon veelbelovend, maar al met al was het restant van de eerste helft niet spectaculair. Na een kwartier tekende zich een veldoverwicht voor VVV af, Utrecht loerde op de counter. Dat leverde echter geen uitgespeelde kansen op en dus was 0-0 een logische ruststand.

Voorsprong
De tweede helft begon met een grote kans voor de Venlonaren. Een vrije trap werd door verdediger Chris Kum op doel gekopt, maar keeper Zoet redde met de voet. Niet veel later kreeg Utrecht-speler Sean Klaiber de bal tegen de hand. Dat leverde VVV een penalty op. Oussama Darfalou benutte de elf meter via de binnenkant van de paal en zette de Venlose ploeg op voorsprong.

VAR
Utrecht-trainer John van den Brom wisselde drie spelers tegelijkertijd. Onder meer Bart Ramselaar en Adam Maher kwamen in het team. Dat veranderde het Utrechtse spel. Invaller Bahebeck loste een schot op Kirschbaum, maar dat werd door de goalie gepakt. Een voorzet van Kristoffer Peterson werd bijna in eigen doel gewerkt. De grootste kans was aan de andere kant. VVV hinderde Utrecht bij het uitverdedigen. De bal kwam bij Darfalou maar hij profiteerde niet. Zijn schot ging naast. Geen 2-0 dus, maar wel 1-1: na een handsbal mocht FC Utrecht een strafschop nemen. Kirschbaum stopte de penalty. Na ingrijpen van de VAR moest de elf meter worden overgenomen. Nu scoorde Simon Gustafson wel.

In de resterende tien minuten en vier extra minuten veranderde er niets meer aan de stand en blijft VVV in de gevarenzone. Aan het begin van de wedstrijd werd stilgestaan bij het overlijden van VVV-clubarchivaris Baer Diddens.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen