Overslaan en naar de inhoud gaan

Remans speelt voor het eerst tégen Roda: 'Apart, maar leuk'

Geplaatst opwoensdag 12 mei 2021 - 6:02

Voor Roda JC staat woensdag (20:00 uur) niets meer op het spel in het duel tegen TOP Oss. Dat geldt ook voor de opponent, al loopt bij Oss een spits rond die zich al te graag wil bewijzen: Mart Remans.

Remans (22) wordt dit seizoen verhuurd door Roda JC aan de Ossenaren en keert in de aanloop naar komend seizoen in principe terug bij de Koempelclub. Dit seizoen heeft hij veel speelminuten gemaakt, stappen gezet binnen én buiten het veld, en tien keer gescoord voor zijn tijdelijke club.

Uitkomst
Remans werd geboren en getogen in Eygelshoven, groeide op in de jeugdopleiding van Roda en schopte het tot de hoofdmacht van de Kerkraadse club. Een ideaal carrièrepad, zou je zeggen, maar in de aanloop naar het huidige seizoen werd duidelijk dat de aanvaller bij Roda op weinig speelminuten kon rekenen. Oss bood een tijdelijke uitkomst: Remans ging voor het eerst uit huis en voor het eerst bij een andere club aan de slag.

Adviezen
Niet alleen Remans ervaart het (bijna) afgelopen seizoen als een succes. Dat geldt ook voor TOP Oss. De Brabanders huurden naast Remans ook Livio Milts van Roda en zijn maar al te blij met de versterking uit Kerkrade. Coach Klaas Wels roemt Remans om zijn arbeidsethos en houding: hij geeft aan dat de spits openstaat voor adviezen van trainers en medespelers en is niet verbaasd dat het doelpuntengemiddelde van Remans gestegen is.

Glans
Remans is zijn belofte van tien doelpunten nagekomen, maar krijgt woensdag tegen 'zijn' Roda de kans om die doelpuntenproductie nog wat extra glans te geven. Het wordt zijn laatste duel voor Oss, aangezien die club niet gaat deelnemen aan de play-offs.

Tegenstander?
Roda gaat wél meedoen aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie: het gaat met zes andere clubs uitmaken wie komend seizoen op het hoogste niveau speelt en zal daarvoor drie play-off-duels op rij moeten winnen. Zaterdag staat om 18:45 uur de eerste confrontatie op het programma. De enige onduidelijkheid? De tegenstander. Dat gaat De Graafschap, Go Ahead Eagles, Almere City of NAC Breda worden. Woensdagavond rond 22:00 uur weet Roda wie het dan gaat treffen.

Live
En dus is het wellicht raadzaam voor coach Jurgen Streppel om tegen Oss een aantal spelers te sparen, aangezien de play-offs zaterdag al beginnen en binnen acht dagen tijd afgewerkt worden. De wedstrijd TOP Oss-Roda JC Kerkrade is woensdag vanaf 20:00 uur live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen