Overslaan en naar de inhoud gaan

Remans speelt voor het eerst tégen Roda: 'Apart, maar leuk'

Geplaatst opwoensdag 12 mei 2021 - 6:02

Voor Roda JC staat woensdag (20:00 uur) niets meer op het spel in het duel tegen TOP Oss. Dat geldt ook voor de opponent, al loopt bij Oss een spits rond die zich al te graag wil bewijzen: Mart Remans.

Remans (22) wordt dit seizoen verhuurd door Roda JC aan de Ossenaren en keert in de aanloop naar komend seizoen in principe terug bij de Koempelclub. Dit seizoen heeft hij veel speelminuten gemaakt, stappen gezet binnen én buiten het veld, en tien keer gescoord voor zijn tijdelijke club.

Uitkomst
Remans werd geboren en getogen in Eygelshoven, groeide op in de jeugdopleiding van Roda en schopte het tot de hoofdmacht van de Kerkraadse club. Een ideaal carrièrepad, zou je zeggen, maar in de aanloop naar het huidige seizoen werd duidelijk dat de aanvaller bij Roda op weinig speelminuten kon rekenen. Oss bood een tijdelijke uitkomst: Remans ging voor het eerst uit huis en voor het eerst bij een andere club aan de slag.

Adviezen
Niet alleen Remans ervaart het (bijna) afgelopen seizoen als een succes. Dat geldt ook voor TOP Oss. De Brabanders huurden naast Remans ook Livio Milts van Roda en zijn maar al te blij met de versterking uit Kerkrade. Coach Klaas Wels roemt Remans om zijn arbeidsethos en houding: hij geeft aan dat de spits openstaat voor adviezen van trainers en medespelers en is niet verbaasd dat het doelpuntengemiddelde van Remans gestegen is.

Glans
Remans is zijn belofte van tien doelpunten nagekomen, maar krijgt woensdag tegen 'zijn' Roda de kans om die doelpuntenproductie nog wat extra glans te geven. Het wordt zijn laatste duel voor Oss, aangezien die club niet gaat deelnemen aan de play-offs.

Tegenstander?
Roda gaat wél meedoen aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie: het gaat met zes andere clubs uitmaken wie komend seizoen op het hoogste niveau speelt en zal daarvoor drie play-off-duels op rij moeten winnen. Zaterdag staat om 18:45 uur de eerste confrontatie op het programma. De enige onduidelijkheid? De tegenstander. Dat gaat De Graafschap, Go Ahead Eagles, Almere City of NAC Breda worden. Woensdagavond rond 22:00 uur weet Roda wie het dan gaat treffen.

Live
En dus is het wellicht raadzaam voor coach Jurgen Streppel om tegen Oss een aantal spelers te sparen, aangezien de play-offs zaterdag al beginnen en binnen acht dagen tijd afgewerkt worden. De wedstrijd TOP Oss-Roda JC Kerkrade is woensdag vanaf 20:00 uur live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen