Overslaan en naar de inhoud gaan

Rem op lerarenopleidingen bij Fontys in Sittard

Geplaatst opzaterdag 4 juli 2015 - 6:00

Fontys Lerarenopleiding in Sittard stelt voor het eerst een limiet aan het aantal studenten dat wil starten aan de opleidingen tot leraar Engels en leraar geschiedenis.

Nog maar respectievelijk maximaal zestig en dertig studenten mogen komend schooljaar aan deze studies beginnen.

Geen werk
Voor meer mensen is straks simpelweg geen werk in Limburg, zegt Anton van den Brink, directeur van de lerarenopleiding. Het is volgens hem nu al lastig om voldoende goede stageplekken te vinden. Fontys zal nu de beste en meest gemotiveerde studenten aan de poort selecteren. Afgelopen schooljaar startten nog 44 studenten aan de studie leraar geschiedenis en 77 aan de studie leraar Engels. Voor komend studiejaar waren er wat minder aanmeldingen, maar Fontys heeft toch een aantal studenten moeten afwijzen.

Prognoses
Op dit moment hebben de Limburgse scholen jaarlijks nog behoefte aan een instroom van 11,9 fte voor het vak Engels. Vanaf 2020 is die behoefte nog maar 5,6 fte. Voor het vak geschiedenis zijn nu jaarlijks nog 5,2 nieuwe docenten nodig en in 2020 nog maar 2,9 fte, staat in de meest recente leerlingenprognoses.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Zeker 270 onbevoegde docenten voor de klas'
Klaslokaal klas staking ziekte lerarentekort school basisschool
Lerarenopleiding ondanks coronacrisis toch in trek
Ook in Limburg genoeg werk voor afgestudeerde pabostudent
Studievereniging opgericht bij Fontys in Sittard
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen