Overslaan en naar de inhoud gaan

Rem op lerarenopleidingen bij Fontys in Sittard

Geplaatst opzaterdag 4 juli 2015 - 6:00

Fontys Lerarenopleiding in Sittard stelt voor het eerst een limiet aan het aantal studenten dat wil starten aan de opleidingen tot leraar Engels en leraar geschiedenis.

Nog maar respectievelijk maximaal zestig en dertig studenten mogen komend schooljaar aan deze studies beginnen.

Geen werk
Voor meer mensen is straks simpelweg geen werk in Limburg, zegt Anton van den Brink, directeur van de lerarenopleiding. Het is volgens hem nu al lastig om voldoende goede stageplekken te vinden. Fontys zal nu de beste en meest gemotiveerde studenten aan de poort selecteren. Afgelopen schooljaar startten nog 44 studenten aan de studie leraar geschiedenis en 77 aan de studie leraar Engels. Voor komend studiejaar waren er wat minder aanmeldingen, maar Fontys heeft toch een aantal studenten moeten afwijzen.

Prognoses
Op dit moment hebben de Limburgse scholen jaarlijks nog behoefte aan een instroom van 11,9 fte voor het vak Engels. Vanaf 2020 is die behoefte nog maar 5,6 fte. Voor het vak geschiedenis zijn nu jaarlijks nog 5,2 nieuwe docenten nodig en in 2020 nog maar 2,9 fte, staat in de meest recente leerlingenprognoses.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Zeker 270 onbevoegde docenten voor de klas'
Klaslokaal klas staking ziekte lerarentekort school basisschool
Lerarenopleiding ondanks coronacrisis toch in trek
Ook in Limburg genoeg werk voor afgestudeerde pabostudent
Studievereniging opgericht bij Fontys in Sittard
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen