Overslaan en naar de inhoud gaan

Rem op lerarenopleidingen bij Fontys in Sittard

Geplaatst opzaterdag 4 juli 2015 - 6:00

Fontys Lerarenopleiding in Sittard stelt voor het eerst een limiet aan het aantal studenten dat wil starten aan de opleidingen tot leraar Engels en leraar geschiedenis.

Nog maar respectievelijk maximaal zestig en dertig studenten mogen komend schooljaar aan deze studies beginnen.

Geen werk
Voor meer mensen is straks simpelweg geen werk in Limburg, zegt Anton van den Brink, directeur van de lerarenopleiding. Het is volgens hem nu al lastig om voldoende goede stageplekken te vinden. Fontys zal nu de beste en meest gemotiveerde studenten aan de poort selecteren. Afgelopen schooljaar startten nog 44 studenten aan de studie leraar geschiedenis en 77 aan de studie leraar Engels. Voor komend studiejaar waren er wat minder aanmeldingen, maar Fontys heeft toch een aantal studenten moeten afwijzen.

Prognoses
Op dit moment hebben de Limburgse scholen jaarlijks nog behoefte aan een instroom van 11,9 fte voor het vak Engels. Vanaf 2020 is die behoefte nog maar 5,6 fte. Voor het vak geschiedenis zijn nu jaarlijks nog 5,2 nieuwe docenten nodig en in 2020 nog maar 2,9 fte, staat in de meest recente leerlingenprognoses.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Zeker 270 onbevoegde docenten voor de klas'
Klaslokaal klas staking ziekte lerarentekort school basisschool
Lerarenopleiding ondanks coronacrisis toch in trek
Ook in Limburg genoeg werk voor afgestudeerde pabostudent
Studievereniging opgericht bij Fontys in Sittard
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen