Overslaan en naar de inhoud gaan

Rem op alcohol in optocht Valkenburg

Geplaatst opdinsdag 27 januari 2015 - 17:39

De Valkenburgse carnavalsverenigingen nemen maatregelen om alcoholmisbruik tijdens de optocht te voorkomen.

Deelnemers die nog geen 18 jaar zijn, moeten bij het afhalen van het startbewijs een overeenkomst tekenen waarin ze beloven geen alcohol te zullen gebruiken.

Tijdens de optocht zullen juryleden en ook bijzondere opsporingsambtenaren erop toezien dat jongeren geen alcoholische dranken nuttigen. Wie toch betrapt wordt, kan een eventuele juryprijs vergeten, en op wangedrag volgt uitsluiting.

Campagne
Voorzitter Peter de Ruyter van het optochtcomité verwacht niet dat het zo’n vaart zal lopen. "We zien de laatste jaren dat er steeds minder wordt gedronken tijdens de optocht. Maar we willen met deze maatregelen inspelen op de landelijke NIX-campagne tegen alcoholgebruik door minderjarigen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geen animo meer voor jeugdcarnaval in Valkenburg
Video: Internationaal kindercarnaval in Berg en Terblijt (5 feb 2016)
Internationaal kindercarnaval in Berg en Terblijt
Laatste stuiptrekkingen carnaval met Halfvastentochten
Auw Wieverbal: geen buitenbarren in Grote Straat
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen