Overslaan en naar de inhoud gaan

Rem op alcohol in optocht Valkenburg

Geplaatst opdinsdag 27 januari 2015 - 17:39

De Valkenburgse carnavalsverenigingen nemen maatregelen om alcoholmisbruik tijdens de optocht te voorkomen.

Deelnemers die nog geen 18 jaar zijn, moeten bij het afhalen van het startbewijs een overeenkomst tekenen waarin ze beloven geen alcohol te zullen gebruiken.

Tijdens de optocht zullen juryleden en ook bijzondere opsporingsambtenaren erop toezien dat jongeren geen alcoholische dranken nuttigen. Wie toch betrapt wordt, kan een eventuele juryprijs vergeten, en op wangedrag volgt uitsluiting.

Campagne
Voorzitter Peter de Ruyter van het optochtcomité verwacht niet dat het zo’n vaart zal lopen. "We zien de laatste jaren dat er steeds minder wordt gedronken tijdens de optocht. Maar we willen met deze maatregelen inspelen op de landelijke NIX-campagne tegen alcoholgebruik door minderjarigen."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geen animo meer voor jeugdcarnaval in Valkenburg
Video: Internationaal kindercarnaval in Berg en Terblijt (5 feb 2016)
Internationaal kindercarnaval in Berg en Terblijt
Laatste stuiptrekkingen carnaval met Halfvastentochten
Auw Wieverbal: geen buitenbarren in Grote Straat
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen