Overslaan en naar de inhoud gaan

Relletje om cartoons Van Rey

Geplaatst opzaterdag 29 november 2014 - 5:30

Cultuurwethouder Ferdinand Pleyte van Roermond heeft drie door het Cuypershuis geweerde cartoons alsnog laten opnemen in een expositie in het museum.

Het gaat om drie spotprenten van Joep Bertrams met Jos van Rey als onderwerp.

Van Rey uitgenodigd
De cartoons waren geselecteerd voor de tentoonstelling 'Raemaekers/Bertrams', die zaterdag door Pleyte wordt geopend. Voormalig wethouder Van Rey behoort tot de genodigden. "Kennelijk uit angst om Van Rey te schofferen", zo vermoedt Pleyte, wilde het Cuypershuis de cartoons toch niet ophangen.

Schijterigheid
Tot ergernis van tekenaar Joep Bertrams en bestuurslid Koos Hussem van de organiserende stichting Louis Raemaekers. "Wat een treurigheid en wat een schijterigheid", meent Bertrams. "Die tekeningen horen daar te hangen." (Beluister de reactie van Bertrams in het geluidsfragment)

Cartoonist Joep Bertrams reageert.

Van Rey wil tekening
Pleyte dacht er net zo over en gelastte het stedelijk museum de cartoons alsnog op te nemen in de expositie. Koos Hussem zal zaterdag als signaal richting het Cuypershuis Van Rey een tekening van Bertrams aanbieden. "Ik heb ’m gebeld. Hij wil er graag een."

Interim-directeur Hans van de Mortel van het Cuypershuis was vrijdag niet bereikbaar.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maasbrug Roermond heet voortaan Louis Ramaekersbrug
Joep Bertrams wint Inktspotprijs met Charlie Hebdo-prent
Ruben Oppenheimer grijpt naast Inktspotprijs
Cuypershuis start crowdfunding voor restauratie negatieven
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen