Overslaan en naar de inhoud gaan

Relletje om cartoons Van Rey

Geplaatst opzaterdag 29 november 2014 - 5:30

Cultuurwethouder Ferdinand Pleyte van Roermond heeft drie door het Cuypershuis geweerde cartoons alsnog laten opnemen in een expositie in het museum.

Het gaat om drie spotprenten van Joep Bertrams met Jos van Rey als onderwerp.

Van Rey uitgenodigd
De cartoons waren geselecteerd voor de tentoonstelling 'Raemaekers/Bertrams', die zaterdag door Pleyte wordt geopend. Voormalig wethouder Van Rey behoort tot de genodigden. "Kennelijk uit angst om Van Rey te schofferen", zo vermoedt Pleyte, wilde het Cuypershuis de cartoons toch niet ophangen.

Schijterigheid
Tot ergernis van tekenaar Joep Bertrams en bestuurslid Koos Hussem van de organiserende stichting Louis Raemaekers. "Wat een treurigheid en wat een schijterigheid", meent Bertrams. "Die tekeningen horen daar te hangen." (Beluister de reactie van Bertrams in het geluidsfragment)

Cartoonist Joep Bertrams reageert.

Van Rey wil tekening
Pleyte dacht er net zo over en gelastte het stedelijk museum de cartoons alsnog op te nemen in de expositie. Koos Hussem zal zaterdag als signaal richting het Cuypershuis Van Rey een tekening van Bertrams aanbieden. "Ik heb ’m gebeld. Hij wil er graag een."

Interim-directeur Hans van de Mortel van het Cuypershuis was vrijdag niet bereikbaar.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maasbrug Roermond heet voortaan Louis Ramaekersbrug
Joep Bertrams wint Inktspotprijs met Charlie Hebdo-prent
Ruben Oppenheimer grijpt naast Inktspotprijs
Nieuwe opzet ECI: eenmalig 1,9 miljoen euro subsidie
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen