Overslaan en naar de inhoud gaan

'Rellen geen reden om zondag te spelen zonder uitpubliek'

Geplaatst opvrijdag 26 mei 2017 - 14:05

De rellen donderdag in Maastricht zijn voor burgemeester Jos Som van Kerkrade geen reden het MVV-publiek te weren uit het Parkstad Limburg Stadion.

In een reactie zegt de burgemeester van Kerkrade dat hij in het stadion was toen MVV-supporters over de hekken klommen, de Roda-fans provoceerden en met voorwerpen bekogelden.

Optreden politie
"De regie van de politie is goed gegaan, het is allemaal keurig verlopen en we wisten precies wat er gaande was. Het klopte allemaal." Som zegt wel enigszins geschrokken te zijn van de ongeregeldheden, omdat hij dat niet bij de wedstrijd vond passen.

Overleg
Som heeft vrijdagmiddag overleg met politie en justitie voor een laatste update over de gebeurtenissen. Dan wordt ook bekeken of er zondag voor de return meer politie moet worden ingezet.

Gaat Tom Dumoulin de Ronde van Italiƫ winnen? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Burgemeester Som hoopt op 'gezond boerenverstand'
MVV-fans mogen toch naar Roda-derby; fans weigeren
LIVE: Roda neemt de leiding tegen MVV
Oververhitte derby eindigt zonder doelpunten
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen