Overslaan en naar de inhoud gaan

Rellen Fortuna: 'Burgemeester was gewaarschuwd'

Geplaatst opmaandag 3 september 2018 - 6:00

"Hij is meermalen gewaarschuwd, maar hij wilde niet luisteren", zegt politievakbond ACP over de rol van burgemeester Cox rond de wedstrijd Fortuna-FC Utrecht afgelopen zaterdag.

Die wedstrijd ging door zonder politiebegeleiding, maar na afloop braken er rellen uit en moest de mobiele eenheid ingrijpen.

Onverantwoord
Supporters konden met stalen borden gooien, stenen en puinresten. Dat had volgens de politievakbond vóór de wedstrijd opgeruimd moeten zijn. Maar omdat dat niet was gebeurd, was het doorgaan van de wedstrijd onverantwoord, volgens de politievakbond.

Lees ook: Ongeregeldheden na afloop Fortuna - FC Utrecht

Cox zelf reageerde zaterdagavond laat dat de gemeente en voetbalclub hard hebben gewerkt om zoveel mogelijk bouwmaterialen rond het stadion op te ruimen.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen