Kerststal 17 dec 2020

Kerststalpuzzeltocht moet gelovigen kerstgevoel geven

Nu de kerken de vieringen op kerstavond hebben afgelast, ontstaan er ook nieuwe ideeën om gelovigen toch de kans te bieden coronaproof de geboorte van Jezus Christus te laten vieren.

kerststal meijel sint nicolaaskerk (17 dec 2020)
Het traditionele uitje dat wél nog kan: de kerststal

De kerstvakantie is bij uitstek een periode om erop uit te trekken: overdag een borreltje in de kroeg, een uitje naar het pretpark, of zelfs een heuse wintersportvakantie om de feestdagen op de lange latten door te brengen.

The Passion 2019  Dordrecht
The Passion trekt dit jaar niet alleen door Roermond

The Passion, het religieuze paasspektakel op televisie, krijgt een nieuwe opzet. De processie met het iconische lichtgevende kruis trekt komend jaar niet alleen op Witte Donderdag door gaststad Roermond, maar gedurende de veertig dagen die eraan voorafgaan door heel Nederland.

Basiliek van Sint Servaas en de Sint-Janskerk in Maastricht (16 nov 2020)
Zeker 37 kerken rood verlicht in Limburg op Red Wednesday

Beslist 37 kerken in Limburg kleuren woensdag 25 november rood tijdens Red Wednesday.

The Passion bij SIF Roermond  (5 mrt 2020) Foto: Miko Brepols (L1)
Tv-show The Passion volgend jaar alsnog vanuit Roermond

Paasspektakel The Passion wil volgend jaar de live tv-show op Witte Donderdag alsnog vanuit Roermond uitzenden. Dit jaar was dat ook al de bedoeling, maar dat ging niet door vanwege de coronacrisis.

stockfoto kerk bisdom
Bisdom Roermond schaalt flink af: van 300 naar 50 parochies

Het teruglopende kerkbezoek leidt er in Limburg toe dat er flink wordt gesneden in het aantal zelfstandige parochies. Dat aantal loopt terug van zo'n 300 nu naar zo'n 50 parochiefederaties en parochiefusies over een jaar, met aan het hoofd van die clusters telkens één pastoor.

Religie corona mondkapje kerk
Grapperhaus: Venlonaar de brug tussen kabinet en kerk

"Ik dacht eerst dat het een grap was", zegt Arjan Langen. De Venlonaar kreeg totaal onverwacht minister Ferd Grapperhaus dinsdagochtend aan de telefoon. De baas van Justitie en Veiligheid zocht hulp.

kerk bidden mondkapje bisdom (10 okt 2020)
Bisdom: draag mondkapjes in de kerk

Het bisdom in Roermond roept de katholieke kerken in de provincie op om zo snel als mogelijk het aantal bezoekers terug te brengen naar dertig. Ook adviseert het kerkgangers om mondkapjes te dragen in de Limburgse Godshuizen.

pastoor Ruud Verheggen
Katholieke kerk teleurgesteld in nieuwe bezoekersbeperking

Het bisdom Roermond vindt het jammer dat minister Ferd Grapperhaus maandag besloten heeft om het maximum aantal kerkgangers terug te brengen naar dertig.

Gerestaureerde Sint Nicolaaskerk Meijel (26 sept 2020)_HD
Kathedraal van de Peel feestelijk geopend na restauratie

De gerestaureerde Sint Nicolaaskerk in Meijel is zaterdagavond feestelijk geopend.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV