Overslaan en naar de inhoud gaan

'Relegationskracher' tussen Limburgse coaches in de maak?

Geplaatst opdonderdag 11 april 2019 - 6:02

In het begin van het seizoen was er geen Limburgse trainer in de 1. en 2. Bundesliga te bekennen, maar inmiddels hebben twee oefenmeesters het er voor het zeggen. En ze kunnen elkaar nog treffen ook.

Sinds woensdag zwaait Jos Luhukay immers de scepter bij FC St. Pauli, terwijl Huub Stevens onlangs als tussenpaus werd aangesteld bij 'zijn' Schalke 04. En dat zij in het slot van het seizoen bij die clubs aan de bak mogen, is niet zonder reden.

Derde termijn voor Stevens
Het normaliter in de (sub)top van de
Bundesliga bivakkerende Schalke zwalkt al maanden en zakte onder leiding van trainer Domenico Tedesco af naar plek veertien. Vooral ná de winterstop presteerden de Königsblauen desastreus en dus belandde Tedesco op straat. Stevens, door Schalke-supporters al eens verkozen tot Trainer van de Eeuw vanwege de UEFA-Cup-winst in 1997, mocht daardoor aan zijn derde termijn in Gelsenkirchen beginnen en moet de club in de Bundesliga zien te houden.

Lees ook: Schalke definitief laatste trainersklus voor Stevens

Luhukay aan het roer
Luhukay was eerder dit seizoen zelf de boeman bij Sheffield Wednesday, want het zat bepaald niet snor bij The Owls. Waar de aanhang van de club al een tijdje klaar met hem was, stuurde uiteindelijk ook de clubleiding Luhukay in december de laan uit. Na een paar maanden zonder club te hebben gezeten, staat Luhukay sinds deze week in de Duitse havenstad Hamburg aan het roer bij St. Pauli; bij de nummer zes van de 2. Bundesliga volgt hij de ontslagen Marcus Kauczinski op.

Plek drie realistisch
Met die zesde plek staat St. Pauli er niet beroerd voor, ware het niet dat de cultclub in de afgelopen weken slecht presteerde: de derby tegen HSV werd pijnlijk met 0-4 verloren en tegen staartploegen SV Sandhausen (4-0 verlies) en MSV Duisburg (0-0) ging het bepaald niet beter. Koploper 1. FC Köln is mijlenver uit het zicht verdwenen en ook HSV lijkt niet meer in te halen, waardoor alleen de derde plaats nog een realistisch target is om het ultieme doel te bereiken: promotie naar de Bundesliga.

Lees ook: Jos Luhukay moet cultclub St. Pauli naar Bundesliga loodsen

Zwaar Schalke-slot
De ploeg die de derde plaats in de 2. Bundesliga bemachtigt, mag in een play-off met de nummer zestien van de Bundesliga uitmaken wie volgend seizoen op het hoogste niveau speelt. En dus zou het zomaar eens op een confrontatie tussen Stevens en Luhukay kunnen uitdraaien. Stevens' Schalke heeft nog vijf punten voorsprong op nummer zestien VfB Stuttgart, maar gaat een zware slotfase van het seizoen tegemoet: S04 stuit nog op onder meer Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en 1899 Hoffenheim én treft in de allerlaatste speelronde de genoemde directe concurrent om de zestiende plek: VfB Stuttgart.

St. Pauli's jacht naar plek drie
St. Pauli moet op haar beurt afrekenen met vier concurrenten: Union Berlin, Paderborn, Holstein Kiel, 1. FC Heidenheim én St. Pauli zelf zijn nog in de race om het ticket voor het Relegationsspiel tegen een Bundesliga-club. Luhukay en de zijnen moeten hoe dan ook nog vier punten inlopen op de huidige nummer drie, Union Berlin, maar hebben daar ook nog zes duels de tijd voor. Bovendien oogt het programma gunstig: de resterende tegenstanders staan allemaal lager op de ranglijst dan St. Pauli zelf.

Specialisten
Overigens hebben beide coaches meermaals bewezen dat zij hun huidige doel kunnen realiseren. Stevens behoedde immers HSV (2007), VfB Stuttgart (2014 én 2015) én Roda JC (playoffs in 2017) al eens voor degradatie. Luhukay staat op zijn beurt in Duitsland te boek als dé promotiespecialist: hij leidde Borussia Mönchengladbach (2008), FC Augsburg (2011) én Hertha BSC (2013) al eens terug naar het hoogste niveau.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen