Overslaan en naar de inhoud gaan

Relatief weinig boetes voor handheld bellen in Limburg

Geplaatst opdinsdag 24 oktober 2017 - 13:34

Op de Limburgse wegen worden relatief weinig boetes voor handheld bellen uitgedeeld. Per 100 kilometer asfalt slingerde de politie 'slechts' zestien weggebruikers op de bon.

Daarmee staat onze provincie op de voorlaatste plek. Alleen in de provincie Drenthe deelde de politie vorig jaar relatief minder boetes uit. Dat blijkt uit een analyse van de cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) door LocalFocus.

Handheld bellen
Op de Limburgse wegen werden vorig jaar 1.835 bestuurders beboet voor het in de hand houden van een telefoon tijdens het rijden. In totaal moesten de bestuurders daarvoor ruim 419.180 euro afrekenen. Ter vergelijking: in Zuid-Holland, waar de meeste boetes uitgedeeld werden, schreef de politie gemiddeld 105,1 boetes per honderd kilometer asfalt uit, met een totale waarde van ruim 3,9 miljoen euro.

Waar het vaakst?
Binnen Limburg werden automobilisten in de gemeente Sittard-Geleen het vaakst betrapt met een mobiele telefoon achter het stuur. De politie deelde daar ruim 45 boetes per honderd kilometer weg uit. Roermond (40,6 boetes per honderd kilometer) en Echt-Susteren (39,3 boetes) volgen op de voet.

In de gemeente Bergen werden de minste boetes voor handheld bellen uitgedeeld, namelijk slechts één boete per 100 kilometer asfalt. Ook in Onderbanken (2,7 boetes) en Simpelveld (3 boetes) werden relatief weinig bestuurders betrapt.

Bekijk op de kaart hoeveel boetes er in jouw gemeente uitgedeeld werden voor niet-handsfree bellen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen