Overslaan en naar de inhoud gaan

Relatief de meeste coronabesmettingen in Limburg

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2021 - 17:23

Limburg had de afgelopen week relatief gezien de meeste coronabesmettingen van heel Nederland.

Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD'en.

Relatief de meeste besmettingen
Bijna 3.700 Limburgers raakten besmet met het coronavirus de afgelopen zeven dagen. Wel is er een daling zichtbaar in het aantal coronabesmettingen ten opzichte van de twee voorgaande weken. Toen werden respectievelijk 4.152 en 3.832 besmettingen gemeld. Toch is Limburg relatief gezien het zwaarst getroffen met ruim 330 positief geteste personen per 100.000 inwoners.

Relatief gezien zijn in Bergen de meeste mensen besmet geraakt. Met 641,96 besmettingen per 100.000 inwoners laat die gemeente Nederweert (640,35 besmettingen per 100.000 inwoners) en Venray (580,22 besmettingen per 100.000 inwoners) achter zich.

Ziekenhuisopnames en sterfgevallen
Afgelopen week zijn 46 positief geteste mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. 54 Limburgers zijn die periode overleden aan de gevolgen van het virus. Dat komt neer op 4,83 doden per 100.000 inwoners. Een week eerder ging het nog om 92 sterfgevallen.

Landelijke cijfers
Landelijk zijn er 38.776 nieuwe besmettingen gemeld. De voorafgaande week ging het nog om 49.398 coronabesmettingen.

Ziekenhuizen namen 1.348 coronapatiënten op bij de verpleegafdelingen en 252 op de intensive cares. De week ervoor waren dit er 1.628 en 299. Verder kwamen er 608 meldingen van sterfgevallen, terwijl de week ervoor het overlijden van 743 coronapatiënten was geregistreerd.

Zorgen om Britse mutatie
Hoewel de landelijke cijfers al voor de vierde week op rij gedaald zijn, maakt het RIVM zich zorgen. Dit 'gematigd positieve beeld' wordt overschaduwd door 'de opmars' van de Britse variant. Waarschijnlijk heeft 10 procent van de positief geteste personen de nieuwe virusvariant onder de leden. Naar verwachting stijgt dat naar 50 procent in februari.

Coronamaatregelen
Premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge geven woensdagmiddag een persconferentie. Mogelijk kondigen ze dan onder meer een avondklok aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen