Overslaan en naar de inhoud gaan

Rel in Venlo om vergadering met één raadslid

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 15:23

Niet één, maar minstens vier raadsleden zijn woensdagavond in Venlo bij de raadsvergadering aanwezig.

Dat is tegen het zere been van plaatsvervangend voorzitter Tom Verhaegh. Hij zegt het een grove schande te vinden dat de fractievoorzitters van PVV, 50PLUS en SP ook aanwezig willen zijn.

Niets toevoegen
Er staan uitsluitend hamerstukken op de agenda. "Voor de juridische besluitvorming van de vergadering is één raadslid daarom voldoende", zegt Verhaegh. "Daarvoor hadden we Hay Janssen van de PvdA aangewezen als langst zittend raadslid. Het is helemaal niet nodig dat daar andere partijen bij zijn. Het kabinet roept op om bijeenkomsten te houden met zo min mogelijk mensen. En dan komen hier vanavond drie mensen die niets toevoegen."

Halve minuut
CDA-fractievoorzitter Verhaegh is de vaste vervanger van burgemeester Antoin Scholten die thuis zit vanwege ziekte. Hij zegt twee van de drie collega’s te hebben gebeld om te vragen waarom ze woensdagavond bij de vergadering willen zijn. "Er wordt niet gedebatteerd, de punten op de agenda zijn al besloten, het is een kwestie van aftikken. Ik heb vanmorgen geklokt en denk dat de vergadering binnen een halve minuut afgelopen kan zijn. Waarom dan?"

Vergadering
Fractievoorzitter Natascha Kroonstruiver van 50Plus laat weten dat haar partij sowieso van plan was om te komen. "Aanvankelijk zouden we met tien fractievoorzitters vergaderen en dat is teruggebracht naar één. Behalve dat ik zeker wil weten dat mijn zieke wethouder nu niet verantwoordelijk is voor het beleid dat de komende tijd wordt gemaakt, vind ik ook dat we als partij bij elke besluitvormende vergadering moeten zijn." Wethouder Sjors Peeters ligt in het ziekenhuis met corona.

Voorwaarde
Het is vermoedelijk de laatste keer dat Venlo op deze manier gaat vergaderen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft dinsdagavond besloten dat raadsvergaderingen door mogen gaan, onder voorwaarde dat de raadsleden anderhalve meter bij elkaar vandaan zitten. Ook moet de hygiëne op orde zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen