Overslaan en naar de inhoud gaan

Rel in Venlo om vergadering met één raadslid

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 15:23

Niet één, maar minstens vier raadsleden zijn woensdagavond in Venlo bij de raadsvergadering aanwezig.

Dat is tegen het zere been van plaatsvervangend voorzitter Tom Verhaegh. Hij zegt het een grove schande te vinden dat de fractievoorzitters van PVV, 50PLUS en SP ook aanwezig willen zijn.

Niets toevoegen
Er staan uitsluitend hamerstukken op de agenda. "Voor de juridische besluitvorming van de vergadering is één raadslid daarom voldoende", zegt Verhaegh. "Daarvoor hadden we Hay Janssen van de PvdA aangewezen als langst zittend raadslid. Het is helemaal niet nodig dat daar andere partijen bij zijn. Het kabinet roept op om bijeenkomsten te houden met zo min mogelijk mensen. En dan komen hier vanavond drie mensen die niets toevoegen."

Halve minuut
CDA-fractievoorzitter Verhaegh is de vaste vervanger van burgemeester Antoin Scholten die thuis zit vanwege ziekte. Hij zegt twee van de drie collega’s te hebben gebeld om te vragen waarom ze woensdagavond bij de vergadering willen zijn. "Er wordt niet gedebatteerd, de punten op de agenda zijn al besloten, het is een kwestie van aftikken. Ik heb vanmorgen geklokt en denk dat de vergadering binnen een halve minuut afgelopen kan zijn. Waarom dan?"

Vergadering
Fractievoorzitter Natascha Kroonstruiver van 50Plus laat weten dat haar partij sowieso van plan was om te komen. "Aanvankelijk zouden we met tien fractievoorzitters vergaderen en dat is teruggebracht naar één. Behalve dat ik zeker wil weten dat mijn zieke wethouder nu niet verantwoordelijk is voor het beleid dat de komende tijd wordt gemaakt, vind ik ook dat we als partij bij elke besluitvormende vergadering moeten zijn." Wethouder Sjors Peeters ligt in het ziekenhuis met corona.

Voorwaarde
Het is vermoedelijk de laatste keer dat Venlo op deze manier gaat vergaderen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft dinsdagavond besloten dat raadsvergaderingen door mogen gaan, onder voorwaarde dat de raadsleden anderhalve meter bij elkaar vandaan zitten. Ook moet de hygiëne op orde zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen