Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Rel in theaterland: 'Regisseur betastte zangeres'

Geplaatst opzaterdag 28 oktober 2017 - 8:16

Regisseur Ruut Weismann is niet welkom tijdens de musicalpremière van Fiddler on the Roof, nadat hij door de Venrayse zangeres Michelle Courtens is beticht van ongewenste intimiteiten.

De Amsterdamse Weissman is al dertig jaar regisseur en was onder meer verantwoordelijk voor Hij gelooft in mij, de Hazes-musical.

Studenten
Er circuleren al jaren verhalen over studentes die relaties hadden met de gevierde regisseur. Drie van die relaties heeft hij ook toegegeven in gesprek met De Volkskrant. De #MeToo-hype heeft Weissman uiteindelijk de das omgedaan. Er zou niet alleen sprake zijn van relaties, maar ook van ongepast seksueel gedrag.

Michelle Courtens
Cruciaal in deze 'doorbraak' is een vernietigende verklaring van de Venrayse zangeres Michelle Courtens, die met Weissman werkte tijdens de musical Waanzinnig gedroomd. "Ik wil hem niet langer de hand boven het hoofd houden", zegt ze tegen De Volkskrant. "Hij werkt nog steeds in deze sector. Ik wil vrouwen voor hem waarschuwen."

Geen première
Door de nieuwe stroom aan negativiteit rondom zijn persoon, is besloten dat Weissman niet aanwezig zal zijn tijdens de première van Fiddler on the Roof. Verschillende bekende namen, waaronder Lone van Roosendaal, hadden al laten weten dat ze de première vanwege Weissman zouden boycotten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen