Overslaan en naar de inhoud gaan

Rel rond afgedankt zorgpaard: 'Zet tractor voor de huifkar'

Geplaatst opzaterdag 20 oktober 2018 - 7:00

Ook de Partij voor de Dieren (PvdD) springt in de bres voor het afgedankte zorgpaard Doortje in Maastricht.

De 19 jaar oude merrie moet weg bij de zorgboerderij van gehandicapteninstelling Maasveld. Het dier is te oud om de huifkar te trekken. Daarom komt er een nieuw paard.

Enkeltje slachthuis
Om een enkeltje slachthuis te voorkomen, is de 16-jarige Noa Ackermans een actie begonnen voor het paard. Ze roept mensen op om geld te doneren om zo een goede nieuwe opvangplek voor het dier te vinden.

Lees ook: Meisje wil paard redden van de slacht

Afgedankt
De actievoerende Noa krijgt nu steun uit verwachte hoek: de dierenpartij roept de zorginstelling op om zelf te zorgen voor een nieuw onderkomen. "Dieren zijn geen dingen maar levende wezens die recht hebben op goede zorg", foetert Pascale Plusquin van de PvdD. "Hoe schrijnend is het dat juist een zorgpaard afgedankt wordt als het niet meer de kar kan trekken", reageert ze.

Tractor
Volgens de zorginstelling zijn er nooit plannen geweest om het oude paard te slachten. Wel hoopt Maasveld dat er een plek is waar Doortje van haar oude dag kan genieten. Er komt namelijk een nieuw paard voor de huifkartochten en voor twee paarden is geen ruimte. "Laat uw mededogen spreken en laat haar op Maasveld, liefst samen met een soortgenoot en zet een tractor voor de huifkar", aldus Plusquin.

Lees ook: Paardenrel bij zorgboerderij: Waar moet Doortje heen?

Beter beleid
De Partij van de Dieren roept zorginstelling Maasveld en andere zorginstellingen op om beter beleid te ontwikkelen rondom de omgang met afgedankte hulpdieren. "Het is namelijk niet meer van deze tijd om dieren af te danken als ze niet meer gebruikt kunnen worden", besluit Plusquin.

YouTube

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen