Overslaan en naar de inhoud gaan

Rel over nazi-vergelijking in politiek Brunssum

Geplaatst opzaterdag 14 november 2015 - 6:15

In politiek Brunssum is een relletje ontstaan over een nazi-vergelijking.

Fractievoorzitter Rob Dautzenberg van de Lijst Borger onderneemt stappen tegen collega-raadslid Danny Trommelen (PAK) als die hem nog één keer vergelijkt met nazi’s.

Vluchtelingen
Lijst Borger is tegen de geplande opvang van tweehonderd vluchtelingen in Brunssum. Daarover schreef Trommelen op zijn weblog dat Lijst Borger vluchtelingen gelijkstelt aan criminelen en terroristen, en mensen ophitst zoals dat in de jaren dertig in Duitsland gebeurde.

Dat pikt Dautzenberg niet, zegt hij in de Limburgse kranten. Hij eiste in het raadsdebat over de opvang al excuses, maar kreeg die niet.

Geen reden
Trommelen ziet daar ook geen reden voor. "Dautzenberg roept de meest verschrikkelijke dingen over vluchtelingen, zeker in besloten bijeenkomsten."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

stock gemeente Brunssum gemeentehuis Brunssum
Fractievoorzitter PAK treedt terug na 'grievende uitspraken'
Social media
Politicus zoekt mensen op na online scheldkanonnades
Aangifte tegen Brunssums raadslid Jo Palmen na belediging
OM wil 300 euro boete voor scheldend raadslid Brunssum
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen