Overslaan en naar de inhoud gaan

Rekenkamer overweegt onderzoek rond spionage-affaire

Geplaatst opmaandag 25 maart 2019 - 17:01

De Rekenkamer Maastricht neemt deze week een besluit over een mogelijk onderzoek naar de spionage-affaire in Maastricht.

Daags na het spionage-debat, op 15 februari, hadden de oppositiepartijen hiertoe een verzoek ingediend bij de Rekenkamer.

Helderheid
Een onderzoek van de Rekenkamer, een onafhankelijk orgaan binnen de gemeente, zou meer helderheid moeten brengen over de gang van zaken, aldus de partijen.

GroenLinks en VVD
Half maart lieten de coalitiepartijen GroenLinks en VVD weten ook geïnteresseerd te zijn in een onderzoek om te voorkomen dat dergelijke situaties zich in de toekomst voor zullen doen. Afgelopen vrijdag liet de Rekenkamer in een brief aan de gemeenteraad weten dat zij deze week bekijken of naar aanleiding van de casus een onderzoek gestart zal worden of niet. Vrijdag komt de Rekenkamer met een definitief besluit.

Lees ook: Maastrichts college doorstaat spionagedebat probleemloos

Spionagekwestie
De spionagekwestie draait om het feit dat de gemeente in het geheim de mails van zo'n veertig ambtenaren liet lezen die kritisch waren over de gang van zaken rond een gezamenlijk kantoor van de ondersteunende diensten van Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen. Ook werd gekeken naar de mogelijkheid om een aantal kaderleden van de vakbond te ontslaan. De oppositie verweet dat laatste aan wethouder Aarts, omdat hij daarmee had ingestemd tijdens een overleg met de wethouders van Sittard-Geleen en Heerlen over het nieuw op te zetten kantoor.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen