Overslaan en naar de inhoud gaan

Rekenkamer overweegt onderzoek rond spionage-affaire

Geplaatst opmaandag 25 maart 2019 - 17:01

De Rekenkamer Maastricht neemt deze week een besluit over een mogelijk onderzoek naar de spionage-affaire in Maastricht.

Daags na het spionage-debat, op 15 februari, hadden de oppositiepartijen hiertoe een verzoek ingediend bij de Rekenkamer.

Helderheid
Een onderzoek van de Rekenkamer, een onafhankelijk orgaan binnen de gemeente, zou meer helderheid moeten brengen over de gang van zaken, aldus de partijen.

GroenLinks en VVD
Half maart lieten de coalitiepartijen GroenLinks en VVD weten ook geïnteresseerd te zijn in een onderzoek om te voorkomen dat dergelijke situaties zich in de toekomst voor zullen doen. Afgelopen vrijdag liet de Rekenkamer in een brief aan de gemeenteraad weten dat zij deze week bekijken of naar aanleiding van de casus een onderzoek gestart zal worden of niet. Vrijdag komt de Rekenkamer met een definitief besluit.

Lees ook: Maastrichts college doorstaat spionagedebat probleemloos

Spionagekwestie
De spionagekwestie draait om het feit dat de gemeente in het geheim de mails van zo'n veertig ambtenaren liet lezen die kritisch waren over de gang van zaken rond een gezamenlijk kantoor van de ondersteunende diensten van Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen. Ook werd gekeken naar de mogelijkheid om een aantal kaderleden van de vakbond te ontslaan. De oppositie verweet dat laatste aan wethouder Aarts, omdat hij daarmee had ingestemd tijdens een overleg met de wethouders van Sittard-Geleen en Heerlen over het nieuw op te zetten kantoor.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen