Maastricht spookstad coronavirus (16 mrt 2020)

Rapport: Fouten gemaakt bij gezamenlijk dienstencentrum

Het gezamenlijke gemeentelijke dienstencentrum van Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen had al in de beginfase in 2012 weinig kans tot slagen.

Schulden geldproblemen
Rekenkamer: Venlo laat steken vallen bij schuldhulpverlening

Bij de gemeente Venlo gaan veel zaken niet goed op het gebied van schuldhulpverlening. Wegens het gebrek aan cijfers kan er onmogelijk worden vastgesteld of de gemeente een effectief beleid voert om mensen met schulden te helpen.

gouvernement iStock (15 nov 2019)
Onderzoek naar provincieklussen oud-politici vertraagd

Het onderzoek van de Zuidelijke Rekenkamer naar het inhuren van oud-politici door de provincie Limburg heeft vertraging opgelopen.

provincialestaten3
Rekenkamer geeft voorrang aan onderzoek klussende politici

De Zuidelijke Rekenkamer geeft prioriteit aan het onderzoek naar klussende (oud-) politici die door de provincie Limburg werden ingehuurd. In de planning van de Rekenkamer krijgt dit onderzoek voorrang.

Onderzoek naar spionage-affaire Maastricht

De Rekenkamer Maastricht start een onderzoek naar de spionage-affaire in Maastricht.

'Maastricht moet schoon schip maken met LVO'

De Maastrichtse rekenkamer adviseert dat de negatieve spiraal waarin het voortgezet onderwijs in Maastricht zich bevindt, moet worden doorbroken.

Beveiliging belangrijke informatie provincie deugt niet

De provincie Limburg heeft de beveiliging van belangrijke informatie niet op orde.

Rekenkamer: Provincie laat steken vallen bij infrastructuur

Volgens de Zuidelijke Rekenkamer heeft de provincie Limburg in de afgelopen jaren 'te weinig stappen genomen' om de zogeheten infrastructurele kunstwerken op peil te houden.

Maastricht moet armoedebeleid duidelijker in kaart brengen

De gemeente Maastricht heeft weinig zicht op haar armoedebeleid.

Provincie: 'Negeren rekenkamer zaak van gemeente'

Het provinciebestuur bemoeit zich niet met wat de politiek in Sittard-Geleen doet met rapporten van de Rekenkamer.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten