Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Reizigersclub: aanhoudende ellende Maaslijn onacceptabel

Geplaatst opmaandag 24 december 2018 - 14:19

Reizigersvereniging Rover vindt de problemen op de spoorlijn tussen Roermond en Nijmegen onacceptabel.

Volgens hen moet de provincie Limburg samen met vervoerder Arriva en spoorbeheerder ProRail met een actieplan komen.

Het rijdt niet
De Maaslijn wordt de afgelopen maanden geplaagd door uitval van treinen en vertragingen. Volgens een steekproef van Rover komen de twee drukste treinen in de ochtendspits in meer dan de helft van alle gevallen te laat of helemaal niet aan op hun bestemming.

Problemen niet nieuw
"De problemen zijn niet nieuw, maar we zien ook geen verbetering. Tijdelijke problemen worden wel opgelost, maar treinen zijn nog steeds overvol, ze vallen uit en er zijn vertragingen", zegt Kees Braam van Rover.

Veel studenten
De Maaslijn is al vele jaren een probleem. Er ligt grotendeels enkel spoor, waardoor het treinverkeer al snel vertraging oploopt bij problemen. Doordat veel studenten gebruik maken van het traject, is het bovendien erg druk in de spits.

Verwijtbaar aan Arriva
Arriva en de Provincie Limburg herkennen de problemen. "We zien storingen die verwijtbaar zijn aan Arriva en ook verstoringen die een andere oorzaak hebben", aldus een woordvoerder van Arriva. "We zien dat de reiziger op de drukke spitstijden niet de prestatie op de Maaslijn krijgt die ze mogen verwachten."

Langdurige lobby
De vervoerder en de provincie zeggen er alles aan te doen om de problemen aan te pakken. "Daarom zijn we na een langdurige lobby met het Rijk overengekomen dat we de infrastructuur moeten verbeteren", aldus een woordvoerder van de provincie. Er is hiervoor meer dan 150 miljoen euro uitgetrokken.

Onderhoud door ProRail
Naast het enkele spoor en problemen met treinstellen, geeft Rover ook ProRail de schuld van een deel van de problemen van afgelopen periode. ProRail zou bij graafwerkzaamheden voor het vervangen van de treinbeveiliging de nodige schade hebben veroorzaakt.

"In meerdere delen van Nederland moet de treinbeveiliging nog worden vervangen. Dat ProRail accepteert dat er hierbij meer storingen zijn, is niet uit te leggen aan de reiziger", aldus Rover.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen