Overslaan en naar de inhoud gaan

Reizigersclub: aanhoudende ellende Maaslijn onacceptabel

Geplaatst opmaandag 24 december 2018 - 14:19

Reizigersvereniging Rover vindt de problemen op de spoorlijn tussen Roermond en Nijmegen onacceptabel.

Volgens hen moet de provincie Limburg samen met vervoerder Arriva en spoorbeheerder ProRail met een actieplan komen.

Het rijdt niet
De Maaslijn wordt de afgelopen maanden geplaagd door uitval van treinen en vertragingen. Volgens een steekproef van Rover komen de twee drukste treinen in de ochtendspits in meer dan de helft van alle gevallen te laat of helemaal niet aan op hun bestemming.

Problemen niet nieuw
"De problemen zijn niet nieuw, maar we zien ook geen verbetering. Tijdelijke problemen worden wel opgelost, maar treinen zijn nog steeds overvol, ze vallen uit en er zijn vertragingen", zegt Kees Braam van Rover.

Veel studenten
De Maaslijn is al vele jaren een probleem. Er ligt grotendeels enkel spoor, waardoor het treinverkeer al snel vertraging oploopt bij problemen. Doordat veel studenten gebruik maken van het traject, is het bovendien erg druk in de spits.

Verwijtbaar aan Arriva
Arriva en de Provincie Limburg herkennen de problemen. "We zien storingen die verwijtbaar zijn aan Arriva en ook verstoringen die een andere oorzaak hebben", aldus een woordvoerder van Arriva. "We zien dat de reiziger op de drukke spitstijden niet de prestatie op de Maaslijn krijgt die ze mogen verwachten."

Langdurige lobby
De vervoerder en de provincie zeggen er alles aan te doen om de problemen aan te pakken. "Daarom zijn we na een langdurige lobby met het Rijk overengekomen dat we de infrastructuur moeten verbeteren", aldus een woordvoerder van de provincie. Er is hiervoor meer dan 150 miljoen euro uitgetrokken.

Onderhoud door ProRail
Naast het enkele spoor en problemen met treinstellen, geeft Rover ook ProRail de schuld van een deel van de problemen van afgelopen periode. ProRail zou bij graafwerkzaamheden voor het vervangen van de treinbeveiliging de nodige schade hebben veroorzaakt.

"In meerdere delen van Nederland moet de treinbeveiliging nog worden vervangen. Dat ProRail accepteert dat er hierbij meer storingen zijn, is niet uit te leggen aan de reiziger", aldus Rover.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen