Overslaan en naar de inhoud gaan

Reizigers kunnen tóch met de trein na stakingsweekend

Geplaatst opzondag 1 juli 2018 - 19:29

De Arriva-treinen op het Limburgse spoor rijden vanaf maandag weer gewoon volgens de dienstregeling. Eerder kondigde vakbond FNV aan dat er alleen treinen zouden rijden tussen 06:00 en 10:00 uur en tussen 15:00 en 19:00 uur.

De machinisten zijn in staking, net als de chauffeurs van bussen in het streekvervoer. Hiermee proberen ze een langer lopend conflict met de werkgevers over werkdruk en lonen te beslechten.

Lees ook: Dit weekend rijden zo nu en dan treinen en bussen

Veiligheid voorop
​Dat de treinen nu toch volgens dienstregeling rijden, betekent niet dat de staking voorbij is. 'De machinisten gaan zich beraden op alternatieve manieren van actievoeren. Het bleek dat tijdelijke stakingen kunnen zorgen voor een grote impact in het complexe verkeer', schrijft Marlies Peeters van FNV Streekvervoer in een verklaring. 'Dat willen de machinisten en wij ten alle tijden voorkomen, veiligheid en de reizigers staan voorop.'

De buschauffeurs houden wél vast aan het oorspronkelijke plan. Dat betekent dat ze tot en met woensdag alleen tussen 06:00 en 10:00 uur en tussen 15:00 en 19:00 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen