Overslaan en naar de inhoud gaan

Reisbureaus verwachten geen run op zomervakanties

Geplaatst opwoensdag 3 juni 2020 - 6:00

Limburgse reisbureaus verwachten geen run op vakantiereizen nu het kabinet 'code geel' geeft en de meeste Europese landen vanaf 15 juni weer toegankelijk zijn. Er heerst in de reiswereld wel blijdschap dat er nu duidelijkheid is.

"We zijn blij dat er eindelijk duidelijkheid is en dat we klanten weer goed kunnen adviseren", zegt Kirsten Huntjens, reisadviseur bij The Travel Club. Vooral de afgelopen weken hadden klanten veel vragen. Meestal was het antwoord, boek maar nog even geen vakantie.

Negatief reisadvies
"Er gold code oranje en dat is een negatief reisadvies. Als je dan toch op vakantie gaat, ben je in 9 van de 10 gevallen niet verzekerd en loop je dus risico's", aldus Huntjens over de situatie tot nu toe. Maar nu gaan over twee weken de seinen voor de 26 Schengenlanden op geel. Daar zit het Verenigd Koninkrijk overigens niet bij.

Niettemin moeten mensen toch even opletten. "Want het land waar je naartoe gaat, moet ook een positief reisadvies voor Nederlanders afgeven en dat is nog niet in alle landen het geval", waarschuwt de reisadviseur. Maar vakanties in landen als Duitsland, Spanje, Frankrijk en Griekenland zijn volgens haar straks geen probleem.

Buiten Europa
Zomervakanties buiten Europa zijn grotendeels al geannuleerd. Wanneer vakantiegangers weer naar verre oorden kunnen, is op dit moment nog onduidelijk. De reisbureaus verwachten hierdoor geen extra stormloop op Europese reizen. Veel Nederlanders gaan niet op vakantie of blijven in eigen land. "Je ziet dat mensen die iets buiten Nederland hadden geboekt, veelal omboeken naar een vakantie binnen Nederland. Corendon biedt bijvoorbeeld die mogelijkheid", zegt Huntjens.

Vliegveld
Door het besluit de grenzen open te stellen, gaan ook de vliegvelden weer langzaam open. Maar ook daar wordt niet meteen grote drukte verwacht. Integendeel. Vliegveld Maastricht Aachen Airport verwacht eind juni de eerste passagiersvliegtuigen. "Corendon zet nu in op 26 juni en Ryan Air op 1 juli, maar zeker is dat nog niet", reageert directeur Jos Roeven.

De vliegtuigmaatschappijen moeten nog maar zien dat ze voldoende boekingen krijgen. Volgens Roeven begrijpelijk. "Het zal in een uitgeklede vorm zijn. Mensen gaan zeker niet massaal boeken. Je ziet wel dat er naar september en later wordt gekeken, maar mensen zijn voorzichtig met daadwerkelijk boeken," aldus Roeven.

In Nederland
Voor het toerisme in Nederland kan de zomer en het najaar best nog wel eens goed uitpakken. Anya Niewirra, directeur van de VVV Zuid-Limburg, sprak al eerder de verwachting uit dat veel meer Nederlanders in eigen land blijven en een weekendje of weekje weggaan. Dat kan voor Limburg goed uitpakken. "Het toerisme moet het hier veelal hebben van weekendjes weg en heel veel toeristen komen van boven de rivieren. Maar ook veel Belgen en Duitsers zullen ervoor kiezen minder ver op vakantie te gaan. Voor hen is Zuid-Limburg dan ook een prima optie", aldus Niewirra

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen