Overslaan en naar de inhoud gaan

Reisbeperkingen coronavirus: TEFAF verwacht minder gasten

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 11:36

Bezoekers en journalisten uit met het coronavirus besmette gebieden kunnen vanwege de reisbeperkingen dit jaar niet naar de internationale kunstbeurs TEFAF komen.

De mensen die niet naar Maastricht kunnen komen, zullen digitaal op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen op de beurs. Verder heeft de kunstbeurs vooralsnog weinig last van de crisis rond het coronavirus, zo staat in een statement op de website.

Volgen
De TEFAF-organisatie zegt de actuele situatie rondom het coronavirus op de voet te volgen en te evalueren wat de effecten kunnen zijn in Nederland en meer in het bijzonder in de regio Maastricht.

Voorbereiding
TEFAF staat in nauw contact met zowel de lokale autoriteiten als ook het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag en de Wereldgezondheidsorganisatie. De leiding van de kunstbeurs meldt voorbereid te zijn op het nemen van de noodzakelijke maatregelen op het gebied van gezondheid en veiligheid, indien dat gewenst is.

Wereldwijde bezoekers
De prestigieuze kunstbeurs in MECC Maastricht trekt jaarlijks meer dan 70.000 bezoekers uit heel de wereld. Op 5 en 6 maart is er een opening voor genodigden, van zaterdag 7 tot en met zondag 15 maart is de beurs open voor publiek.

Maatregelen
De organisatie laat weten extra maatregelen te nemen vanwege het coronavirus. Zo maken schoonmakers extra rondes in de ruimtes van het MECC en voorziet de organisatie de toiletten van een desinfecterende gel. Die verwacht namelijk dat bezoekers wat vaker hun handen gaan wassen, vanwege de virusuitbraak. Ook komt er extra ventilatie in het MECC.

Eindverantwoordelijkheid
De TEFAF-organisatie ziet nog geen noodzaak om het programma aan te passen. De eindverantwoordelijkheid voor het wel of niet door laten gaan van de kunstbeurs ligt uiteindelijk bij burgemeester Annemarie Penn, zo laat de organisatie weten. Die staat in nauw contact met nationale en regionale gezondheidsautoriteiten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen