Overslaan en naar de inhoud gaan

Reisbeperkingen coronavirus: TEFAF verwacht minder gasten

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 11:36

Bezoekers en journalisten uit met het coronavirus besmette gebieden kunnen vanwege de reisbeperkingen dit jaar niet naar de internationale kunstbeurs TEFAF komen.

De mensen die niet naar Maastricht kunnen komen, zullen digitaal op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen op de beurs. Verder heeft de kunstbeurs vooralsnog weinig last van de crisis rond het coronavirus, zo staat in een statement op de website.

Volgen
De TEFAF-organisatie zegt de actuele situatie rondom het coronavirus op de voet te volgen en te evalueren wat de effecten kunnen zijn in Nederland en meer in het bijzonder in de regio Maastricht.

Voorbereiding
TEFAF staat in nauw contact met zowel de lokale autoriteiten als ook het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag en de Wereldgezondheidsorganisatie. De leiding van de kunstbeurs meldt voorbereid te zijn op het nemen van de noodzakelijke maatregelen op het gebied van gezondheid en veiligheid, indien dat gewenst is.

Wereldwijde bezoekers
De prestigieuze kunstbeurs in MECC Maastricht trekt jaarlijks meer dan 70.000 bezoekers uit heel de wereld. Op 5 en 6 maart is er een opening voor genodigden, van zaterdag 7 tot en met zondag 15 maart is de beurs open voor publiek.

Maatregelen
De organisatie laat weten extra maatregelen te nemen vanwege het coronavirus. Zo maken schoonmakers extra rondes in de ruimtes van het MECC en voorziet de organisatie de toiletten van een desinfecterende gel. Die verwacht namelijk dat bezoekers wat vaker hun handen gaan wassen, vanwege de virusuitbraak. Ook komt er extra ventilatie in het MECC.

Eindverantwoordelijkheid
De TEFAF-organisatie ziet nog geen noodzaak om het programma aan te passen. De eindverantwoordelijkheid voor het wel of niet door laten gaan van de kunstbeurs ligt uiteindelijk bij burgemeester Annemarie Penn, zo laat de organisatie weten. Die staat in nauw contact met nationale en regionale gezondheidsautoriteiten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen