Overslaan en naar de inhoud gaan

Reisadvies voor Nice geen gevolgen voor ploeg Dumoulin

Geplaatst opdinsdag 25 augustus 2020 - 7:54

Het aangescherpte reisadvies voor de regio Nice, waar zaterdag de Tour de France start, heeft geen extra gevolgen voor de wielerploeg van Tom Dumoulin.

"We werken met een bubbel van dertig mensen met zeer strenge voorwaarden, waarbij we iedereen van buiten die bubbel niet in contact laten komen met de personen erin", legt de woordvoerder van Jumbo-Visma uit. Deze methode maakt het team volgens hem 'locatie-onafhankelijk'.

Oranje reisadvies
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vanwege het oplopende aantal besmettingen het reisadvies voor delen van Frankrijk aangescherpt, waaronder de regio Alpes-Maritimes waarin startplaats Nice ligt. Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden.

Het nieuwe advies geldt met ingang van dinsdag.

Lees ook: Dumoulin zonder ploegmaat Kruijswijk naar Tour de France

Geen familieleden
Tom Dumoulin moet het deze Tour vanwege de strenge maatregelen sowieso al doen zonder de directe steun van familieleden. Zij komen dit jaar niet naar de Tour. "Andere jaren rijden sponsoren weleens mee in de ploegleidersauto of dineren mee in het hotel. Die zullen er dit jaar ook niet zijn", laat de woordvoerder weten.

Delen van Frankrijk
Ook de regio's Sarthe en Hérault hebben code oranje gekregen. Die gold al voor het zuidelijke departement Bouches-du-Rhône rondom Marseille en het gebied rondom Parijs. "Reizigers die terugkeren uit een Covid-19-risicogebied waaronder de bovenstaande worden geacht bij terugkeer in Nederland 10 dagen in (thuis)quarantaine te gaan", liet het ministerie weten.

Onverwachte gebeurtenissen
De woordvoerder van Jumbo-Visma wijst erop dat hetzelfde advies al van kracht was voor Parijs en omgeving. "Het is lastig om daar nu beleid voor te maken, als we er straks pas over vier weken zijn." Hetzelfde geldt volgens hem voor ongeplande gebeurtenissen als een renner de Tour moet verlaten. "Waarschijnlijk heeft dat dan een reden die hem al aan huis houdt, los van de quarantaine."

De wielerploeg ondersteunt de oproepen aan wielerfans om een mondkapje te dragen.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen