Overslaan en naar de inhoud gaan

Reinigingsdienst start na 7 weken weer met papierinzameling

Geplaatst opwoensdag 29 april 2020 - 9:59

Reinigingsdienst Rd4 start vanaf 6 mei weer met het inzamelen van papier. Dit lag sinds 17 maart stil in verband met het coronavirus.

Rd4 nam dat besluit vorige maand om het risico op verspreiding van het coronavirus in te dammen, met name om de vrijwilligers van de 82 verenigingen die zich bezighouden met de huis-aan-huis inzameling van papier te beschermen. Daarnaast hield het bedrijf zich daarmee aan een landelijke richtlijn.

Groen licht
De veiligheidsregio heeft groen licht gegeven om weer te beginnen met het ophalen van papier, meldt directeur Wil Sijstermans van Rd4. Daarnaast zijn de tien aangesloten gemeenten, allemaal in Zuid-Limburg, akkoord. Ook de verenigingen zijn bereid het werk weer op te pakken. Samen leggen ze 150 routes af in de tien gemeenten. Daarvoor krijgen ze doorgaans een vergoeding als tegenprestatie.

Veiligheid
Om de veiligheid te waarborgen en op een verantwoorde manier te werk te gaan, neemt Rd4 extra maatregelen, vertelt Sijstermans. Zo mogen vrijwilligers niet meer met de chauffeur in de vrachtwagen meerijden. Ook krijgen ze handschoenen en moeten ze afstand houden. In de vrachtwagen is desinfectiemateriaal beschikbaar voor het ontsmetten van de cabine.

Extra papier
Rd4 houdt er rekening mee dat mensen meer papier hebben om in te leveren. "We doen een oproep om het papier gebundeld in kartonnen doosjes of papieren tassen aan te bieden. Zo maken we samen het inzamelen van het papier voor onze vrijwilligers een beetje makkelijker", aldus Sijstermans.

Alternatief
Als alternatief voor het huis-aan-huis ophalen, kunnen mensen hun papier naar milieuparken brengen, aldus de directeur. De openingstijden zijn ruimer en in Heerlen is vorige week een extra innamepunt geopend. Meer dan 1.000 mensen hebben hier gebruik van gemaakt en ruim 26 ton papier is ingezameld.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen