Overslaan en naar de inhoud gaan

Reinigingsdienst start na 7 weken weer met papierinzameling

Geplaatst opwoensdag 29 april 2020 - 9:59

Reinigingsdienst Rd4 start vanaf 6 mei weer met het inzamelen van papier. Dit lag sinds 17 maart stil in verband met het coronavirus.

Rd4 nam dat besluit vorige maand om het risico op verspreiding van het coronavirus in te dammen, met name om de vrijwilligers van de 82 verenigingen die zich bezighouden met de huis-aan-huis inzameling van papier te beschermen. Daarnaast hield het bedrijf zich daarmee aan een landelijke richtlijn.

Groen licht
De veiligheidsregio heeft groen licht gegeven om weer te beginnen met het ophalen van papier, meldt directeur Wil Sijstermans van Rd4. Daarnaast zijn de tien aangesloten gemeenten, allemaal in Zuid-Limburg, akkoord. Ook de verenigingen zijn bereid het werk weer op te pakken. Samen leggen ze 150 routes af in de tien gemeenten. Daarvoor krijgen ze doorgaans een vergoeding als tegenprestatie.

Veiligheid
Om de veiligheid te waarborgen en op een verantwoorde manier te werk te gaan, neemt Rd4 extra maatregelen, vertelt Sijstermans. Zo mogen vrijwilligers niet meer met de chauffeur in de vrachtwagen meerijden. Ook krijgen ze handschoenen en moeten ze afstand houden. In de vrachtwagen is desinfectiemateriaal beschikbaar voor het ontsmetten van de cabine.

Extra papier
Rd4 houdt er rekening mee dat mensen meer papier hebben om in te leveren. "We doen een oproep om het papier gebundeld in kartonnen doosjes of papieren tassen aan te bieden. Zo maken we samen het inzamelen van het papier voor onze vrijwilligers een beetje makkelijker", aldus Sijstermans.

Alternatief
Als alternatief voor het huis-aan-huis ophalen, kunnen mensen hun papier naar milieuparken brengen, aldus de directeur. De openingstijden zijn ruimer en in Heerlen is vorige week een extra innamepunt geopend. Meer dan 1.000 mensen hebben hier gebruik van gemaakt en ruim 26 ton papier is ingezameld.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen