Overslaan en naar de inhoud gaan

Reichling wil naar Glory, de Formule-1 van het kickbocksen

Geplaatst opvrijdag 22 oktober 2021 - 8:00

Perry Reichling uit Sittard maakt zich op voor de belangrijkste wedstrijd in zijn carrière. Hij moet zaterdag winnen van zijn tegenstander om een kans te maken op een uitnodiging van kickboksorganisatie Glory.

Reichling is inmiddels dertig jaar en ziet dit als de ultieme kans om zijn droom te verwezenlijken. "Ik heb hier 13 jaar voor getraind. Nu wil ik laten zien of ik het waard ben of niet."

Video L1

Zwaargewicht
Reichling heeft zelfs zijn baan ervoor opgezegd om zich volledig te richten op het gevecht tegen Brian Douwes. Mócht hij winnen, is de uitnodiging van Glory nog geen zekerheidje, legt zijn trainer Roger Alken uit. "Dan zijn we wel heel dichtbij, maar je moet afwachten of Glory hem daadwerkelijk gaat uitnodigen. Wat ik wel weet is dat Glory altijd op zoek is naar goede zwaargewichten en die zijn dun gezaaid. Perry onderscheidt zich door een goede, snelle trap en vecht spectaculair." Reichling won onlangs het kickboksgala van Istanbul door favoriet Karakus te verslaan.

Max Weekers
Trainer Alken heeft behalve Reichling ook kickbokser Max Weekers uit Weert onder zijn hoede. De 24-jarige Weekers komt uit in de klasse tot 85 kilogram en heeft onlangs zijn profstatus behaald. Hij fungeert op dit moment als ideale sparringpartner van Reichling, maar richt zich daarnaast op zijn eigen carrière. "Mijn ultieme doel is om ook voor een wereldwijde organisatie uit te komen, maar ik richt me eerst op mijn profdebuut in november."

Rico Verhoeven
Het gevecht van Reichling is toevallig op dezelfde avond als het wereldtitelgevecht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik. Alleen is dat titelgevecht in de GelreDome in Arnhem en vecht de Sittardenaar zijn partij in Beverwijk. Reichling verwacht dat Verhoeven gaat winnen. "Verhoeven oogt sneller en fitter. Saddik heeft wel een hele sterke stoot, maar denk niet dat hij het gaat halen tegen een hele fitte Rico."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen