Overslaan en naar de inhoud gaan

Regy Janssen verliest kickboksfinale door braakneigingen

Geplaatst opzondag 18 november 2018 - 13:51

Regy Janssen is er niet in geslaagd de finale van de K1 RINGS league zaterdag in Aalsmeer te winnen.

De 21-jarige kickbokser uit Sittard moest in de gewichtsklasse tot 82 kg zijn meerdere erkennen in Jeroen Trijsburg, die een thuiswedstrijd bokste.

Overtuigend
Janssen, die bij de sportschool van Roger Alken traint, had de finale bereikt door in de halve finale van Valentino Amaro te winnen. In de eerste ronde ging de strijd gelijk op. De tweede ronde was overtuigend voor de Sittardse kickbokser en in de derde ronde ging Amaro neer op een hoek van Janssen.

Geen onbekende
Voor Janssen was de tegenstander in de finale geen onbekende. Een partij tussen de twee is vorig jaar onbeslist geƫindigd. Janssen was in vorm en had er alle vertrouwen in dat hij de strijd zou winnen. Hij ging in de eerste ronde voortvarend te werk en toonde zich daarin de betere kickbokser.

Braakneigingen
In de tweede ronde kreeg de Sittardenaar last van zijn buik, draaide zich van de partij af en had braakneigingen De scheidsrechter begon te tellen en de partij werd na acht tellen hervat. Kort daarna moest Janssen braken en werd de strijd beƫindigd. "Het was net of Janssen een griepaanval kreeg", vertelde Roger Alken na afloop van de finale.

Profcircuit
Janssen is na Perry Reichling de tweede Limburger in een finale van de RINGS league. Die wedstrijden worden in de Randstad gehouden. De beste kickboksscholen van Nederland nemen met de grootste talenten deel aan de league. De winnaars van de RINGS league vinden vaak snel werk in het profcircuit.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen