Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Regisseur Pieter Kuijpers wil serie maken over VOC

Geplaatst opmaandag 19 september 2016 - 19:10

Regisseur Pieter Kuijpers wil graag een internationale serie maken over de VOC.

"Het moet een serie zoals Game of Thrones worden, maar dan echt gebeurd. Van begin 17e tot eind 18e eeuw, in totaal 8 seizoenen", stelt de regisseur zich voor.

Wensenlijstje
Het project staat hoog op het wensenlijstje van de filmmaker uit Tegelen, zo vertelt hij maandag in het L1-programma AvondGasten. Of de serie er ook daadwerkelijk gaat komen is nog maar de vraag. "Ik heb nog niets binnen, nog geen cent", aldus de regisseur.

Gouden Kalf
Kuijpers was samen met actrice Lisa Zweerman te gast in AvondGasten voor de film Riphagen, die tijdens het Nederlands Film Festival in premiere gaat. De actrice is genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste actrice in een televisiedrama. "Ze gaat hem ook winnen, dat hoorde ik al", zegt Kuijpers over de Gouden Kalf-nominatie. Zweerman speelt samen met Jeroen van Koningsbrugge de hoofdrol in Kuijpers' film Riphagen.

Riphagen
De film vertelt het verhaal van de beruchte Amsterdamse crimineel Andries 'Al Capone' Riphagen die tijdens de Tweede Wereldoorlog samenwerkte met de Duitsers. Hij verdiende veel geld door het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers.

Laatste film
De regisseur wil met zijn voorlopig laatste film naar eigen zeggen het veel te heroïsche beeld over het Nederland van tijdens de Tweede Wereldoorlog bijstellen. "Wij Nederlanders waren allemaal goed in de oorlog en de Duitsers waren fout. Zo leerde ik dat vroeger. Later kwam ik erachter dat het grootste deel van de Nederlanders helemaal geen helden waren", zegt Kuijpers.

Kuijpers heeft zijn film Riphagen verkocht aan Netflix. Volgens de Tegelnaar is dit de manier om de nieuwe kijker te bereiken. Netflix opereert in 130 landen. Riphagen wordt door de online zender nagesynchroniseerd in 9 talen en in 25 talen ondertiteld.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen