Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Regisseur Pieter Kuijpers wil serie maken over VOC

Geplaatst opmaandag 19 september 2016 - 19:10

Regisseur Pieter Kuijpers wil graag een internationale serie maken over de VOC.

"Het moet een serie zoals Game of Thrones worden, maar dan echt gebeurd. Van begin 17e tot eind 18e eeuw, in totaal 8 seizoenen", stelt de regisseur zich voor.

Wensenlijstje
Het project staat hoog op het wensenlijstje van de filmmaker uit Tegelen, zo vertelt hij maandag in het L1-programma AvondGasten. Of de serie er ook daadwerkelijk gaat komen is nog maar de vraag. "Ik heb nog niets binnen, nog geen cent", aldus de regisseur.

Gouden Kalf
Kuijpers was samen met actrice Lisa Zweerman te gast in AvondGasten voor de film Riphagen, die tijdens het Nederlands Film Festival in premiere gaat. De actrice is genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste actrice in een televisiedrama. "Ze gaat hem ook winnen, dat hoorde ik al", zegt Kuijpers over de Gouden Kalf-nominatie. Zweerman speelt samen met Jeroen van Koningsbrugge de hoofdrol in Kuijpers' film Riphagen.

Riphagen
De film vertelt het verhaal van de beruchte Amsterdamse crimineel Andries 'Al Capone' Riphagen die tijdens de Tweede Wereldoorlog samenwerkte met de Duitsers. Hij verdiende veel geld door het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers.

Laatste film
De regisseur wil met zijn voorlopig laatste film naar eigen zeggen het veel te heroïsche beeld over het Nederland van tijdens de Tweede Wereldoorlog bijstellen. "Wij Nederlanders waren allemaal goed in de oorlog en de Duitsers waren fout. Zo leerde ik dat vroeger. Later kwam ik erachter dat het grootste deel van de Nederlanders helemaal geen helden waren", zegt Kuijpers.

Kuijpers heeft zijn film Riphagen verkocht aan Netflix. Volgens de Tegelnaar is dit de manier om de nieuwe kijker te bereiken. Netflix opereert in 130 landen. Riphagen wordt door de online zender nagesynchroniseerd in 9 talen en in 25 talen ondertiteld.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen