Overslaan en naar de inhoud gaan

Regisseur Pieter Kuijpers wil serie maken over VOC

Geplaatst opmaandag 19 september 2016 - 19:10

Regisseur Pieter Kuijpers wil graag een internationale serie maken over de VOC.

"Het moet een serie zoals Game of Thrones worden, maar dan echt gebeurd. Van begin 17e tot eind 18e eeuw, in totaal 8 seizoenen", stelt de regisseur zich voor.

Wensenlijstje
Het project staat hoog op het wensenlijstje van de filmmaker uit Tegelen, zo vertelt hij maandag in het L1-programma AvondGasten. Of de serie er ook daadwerkelijk gaat komen is nog maar de vraag. "Ik heb nog niets binnen, nog geen cent", aldus de regisseur.

Gouden Kalf
Kuijpers was samen met actrice Lisa Zweerman te gast in AvondGasten voor de film Riphagen, die tijdens het Nederlands Film Festival in premiere gaat. De actrice is genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste actrice in een televisiedrama. "Ze gaat hem ook winnen, dat hoorde ik al", zegt Kuijpers over de Gouden Kalf-nominatie. Zweerman speelt samen met Jeroen van Koningsbrugge de hoofdrol in Kuijpers' film Riphagen.

Riphagen
De film vertelt het verhaal van de beruchte Amsterdamse crimineel Andries 'Al Capone' Riphagen die tijdens de Tweede Wereldoorlog samenwerkte met de Duitsers. Hij verdiende veel geld door het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers.

Laatste film
De regisseur wil met zijn voorlopig laatste film naar eigen zeggen het veel te heroïsche beeld over het Nederland van tijdens de Tweede Wereldoorlog bijstellen. "Wij Nederlanders waren allemaal goed in de oorlog en de Duitsers waren fout. Zo leerde ik dat vroeger. Later kwam ik erachter dat het grootste deel van de Nederlanders helemaal geen helden waren", zegt Kuijpers.

Kuijpers heeft zijn film Riphagen verkocht aan Netflix. Volgens de Tegelnaar is dit de manier om de nieuwe kijker te bereiken. Netflix opereert in 130 landen. Riphagen wordt door de online zender nagesynchroniseerd in 9 talen en in 25 talen ondertiteld.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen