Overslaan en naar de inhoud gaan

Regio Zuid-Limburg steunt Maastrichtse rechtbanklobby

Geplaatst opvrijdag 4 september 2015 - 14:13

De achttien Zuid-Limburgse gemeenten keren zich in een brief aan minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie tegen wat zij noemen 'ontmanteling van de rechtbank van Maastricht.'

In de brief (PDF) die is ondertekend door de gemeenten in de Regio Zuid-Limburg noemen de gemeenten het voorstel van de Raad voor de Rechtspraak om alle grote Limburgse rechtszaken voortaan in Roermond te houden 'onjuist, onvolledig en onzorgvuldig.'

Meer tijd
Het plan van de Raad werd maandag gepresenteerd, komende dinsdag wordt de definitieve beslissing genomen. De Zuid-Limburgse gemeenten vragen aan de minister meer tijd, zodat ook zij argumenten kunnen bijdragen.

Hoofdstad
De regio noemt de beslissing onjuist, omdat in Maastricht veel juristen gevestigd zijn die dan voor hun werk naar Roermond moeten. Ook zetelt de Limburgse politie inde provincie- en arrondissementshoofdstad Maastricht, en vindt de regio Roermond wel erg ver reizen voor Zuid-Limburgers.

Monumentaal pand
Daarnaast vinden de Zuid-Limburgse gemeenten het raar dat het ministerie van Justitie in Roermond extra kantoorruimte wil huren, terwijl in Maastricht een 'monumentale' rechtbank leeg achter zou blijven.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

rechtbank maastricht
Plan rechtbanken mogelijk nog aangepast
Zorgen om bezuinigingsplan rechtbanken zijn niet weg
Uitstel plan rechtbanken niet voldoende voor rechters
Burgemeesters ruziën, Donders is 'helemaal klaar' met Penn
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen