Overslaan en naar de inhoud gaan

Regio Parkstad krijgt twintig e-bike deelstations

Geplaatst opdonderdag 2 december 2021 - 19:30

In maart heeft de Parkstad een netwerk van twintig e-bike stations met tachtig fietsen. Dat meldt de Regio Parkstad Limburg. De aanleg begint maandag.

De fietsen zijn voor iedereen te gebruiken, maar moeten worden gereserveerd en betaald met een speciale app. Ze moeten bijdragen aan duurzamere mobiliteit in het gebied.

Aansluiting op Duits netwerk
De deelstations worden verspreid over de hele regio. De eerste wordt maandag aangelegd in het centrum van Heerlen. Daarna volgen Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal.

Het netwerk gaat aansluiten op een soortgelijk systeem van 100 stations in Aken en omgeving. Dat systeem heeft ook laadpunten in Kerkrade en Vaals.

Knooppunten
De nieuwe stations komen bij OV-knooppunten, bij grote instellingen zoals bijvoorbeeld het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen en op bedrijventerreinen.

Regio Deal
Het project wordt gefinancierd met geld uit de Regio Deal Parkstad Limburg. Daaraan dragen de regio zelf, de provincie Limburg en het Rijk bij. Ook geld van de Europese Unie wordt voor dit project gebruikt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen