Overslaan en naar de inhoud gaan

Reginald Thal: 'VVV-Venlo is kansloos'

Geplaatst opmaandag 3 mei 2021 - 21:11

Oud-voetballer Reginald Thal denkt dat VVV-Venlo zich niet gaat handhaven in de Eredivisie. Volgens de oud-speler van MVV is de club uit Venlo kansloos.

Thal deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Sjaak Swart
VVV-Venlo staat op de zeventiende plaats in de Eredivisie, een plek die over drie wedstrijden rechtstreekse degradatie zou betekenen. VVV staat niet ver achter de veilige plaatsen en speelt nog tegen RKC, Ajax en FC Emmen. Toch is Thal niet erg positief. "Ze zijn kansloos", is Thal kort maar krachtig. "Als ik kijk naar RKC Waalwijk, dat is een goed voetballende ploeg. Ajax moet Sjaak Swart en Freek de Jonge opstellen wil VVV daar een kans hebben, want Ajax wil ook niet voor schut staan in eigen huis en Emmen zit in een flow dat ze de bal de verkeerde kant kunnen opschieten en dat hij er nog in gaat."

Niet bepalend
Toch wil Thal een kanttekening plaatsen: "Het programma is niet bepalend. ADO was eigenlijk al afgeschreven, maar die winnen van Feyenoord. En ze hebben nu nog een kans. Als ze twee keer winnen, zouden ze het kunnen halen. Voor VVV is het niet meer één voor twaalf, maar het moment is nu. Ze moeten van RKC winnen."

Overtuiging
Naast het spel en het programma vindt Thal dat er niet veel overtuiging te zien is bij aanvoerder Danny Post en trainer Jos Luhukay. "Danny Post laat elke week een depressie zien en en trekt elke week dezelfde conclusies. Ik zou hem anders voor de camera willen zien. Hij moet zeggen dat het klote was en als ik Luhukay zie, dan zie ik dat hij denkt: 'Ik had beter volgend jaar trainer kunnen worden'. Niemand neemt verantwoordelijkheid."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen