Overslaan en naar de inhoud gaan

Reginald Thal: 'Stadion De Koel is niet meer van deze tijd'

Geplaatst opdinsdag 18 mei 2021 - 6:28

Oud-voetballer Reginald Thal vindt het stadion van VVV-Venlo, De Koel, niet meer bij deze tijd horen. "Het is een amateurstadion."

Thal deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Vijftig jaar
Marco Bogers, algemeen directeur van VVV-Venlo, was afgelopen vrijdag na de degradatie van zijn club al niet positief over De Koel, al vijftig jaar het stadion van VVV. "Het stadion is en blijft een blok aan het been. Het is prachtig, maar daar koop je vandaag de dag nergens meer iets voor." Thal is het eens met Bogers. "Het is een amateurstadion. Ik heb er met plezier gevoetbald, maar het is niet meer van deze tijd."

Direct terugkeren in de Eredivisie wordt een opgave, verwacht Thal. De oud-voetballer dacht aan het begin van dit jaar nog dat VVV het zou redden. "Ik heb een fout gemaakt door dat te zeggen, want nu ziet de wereld er totaal anders uit."

Gemakzuchtig
Jeffrey van As, technisch directeur van Roda JC Kerkrade, is ook verrast door de degradatie. "In januari stonden ze volgens mij twaalf punten voor op een veilige plek. Ze hebben een periode wellicht boven hun kunnen geleefd. Ik denk dat ze misschien iets te gemakzuchtig zijn geweest. Als je twaalf punten voorstaat, dan moet je je eigenlijk wel kunnen veilig spelen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen