Overslaan en naar de inhoud gaan

'Regering moet getroffen boeren tegemoet komen'

Geplaatst opdinsdag 28 juni 2016 - 18:15

De vijf coalitiepartijen in het Limburgs Parlement vinden dat de regering de beurs moet trekken om de boeren tegemoet te komen die getroffen zijn door het noodweer van vorige week.

In schriftelijke vragen aan het provinciebestuur verwijzen CDA, SP, VVD, D66 en PvdA naar België, Duitsland en Frankrijk waar dat wel lijkt te gebeuren.

Waterschade
In Limburg zijn zo'n 200 bedrijven getroffen. De regen- en hagelschade in Limburg en Noord-Brabant wordt voorlopig geschat op een half miljard euro.
De vijf coalitiepartijen willen van het provinciebestuur weten wat zij tot nu toe heeft ondernomen om een schaderegeling dichterbij te brengen.

Tot nu toe weigert de regering dat omdat zij vindt dat boeren zich kunnen verzekeren tegen de schade. Woensdag brengt PvdA-staatssecretaris Martijn van Dam een bezoek aan getroffen Limburgse boeren.

Grote zorgen
De coalitiepartijen vragen ook welke extra maatregelen het provinciebestuur wil nemen "omdat wateroverlast de komende jaren vaker een probleem kan worden". Want gezien de klimaatverandering is 'helaas' de verwachting dat dit in de toekomst alleen maar erger zal worden. Daar maken we ons grote zorgen over, aldus de vijf partijen.

Lees hier meer nieuwsberichten over het noodweer van afgelopen week.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

'Waterschade bij boeren loopt op tot een miljard'
Dertien gemeenten willen vergoeding boeren na noodweer
'Schade door noodweer zeker half miljard'
MKB schat schade noodweer op 50 miljoen euro
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen