Overslaan en naar de inhoud gaan

'Regering moet getroffen boeren tegemoet komen'

Geplaatst opdinsdag 28 juni 2016 - 18:15

De vijf coalitiepartijen in het Limburgs Parlement vinden dat de regering de beurs moet trekken om de boeren tegemoet te komen die getroffen zijn door het noodweer van vorige week.

In schriftelijke vragen aan het provinciebestuur verwijzen CDA, SP, VVD, D66 en PvdA naar België, Duitsland en Frankrijk waar dat wel lijkt te gebeuren.

Waterschade
In Limburg zijn zo'n 200 bedrijven getroffen. De regen- en hagelschade in Limburg en Noord-Brabant wordt voorlopig geschat op een half miljard euro.
De vijf coalitiepartijen willen van het provinciebestuur weten wat zij tot nu toe heeft ondernomen om een schaderegeling dichterbij te brengen.

Tot nu toe weigert de regering dat omdat zij vindt dat boeren zich kunnen verzekeren tegen de schade. Woensdag brengt PvdA-staatssecretaris Martijn van Dam een bezoek aan getroffen Limburgse boeren.

Grote zorgen
De coalitiepartijen vragen ook welke extra maatregelen het provinciebestuur wil nemen "omdat wateroverlast de komende jaren vaker een probleem kan worden". Want gezien de klimaatverandering is 'helaas' de verwachting dat dit in de toekomst alleen maar erger zal worden. Daar maken we ons grote zorgen over, aldus de vijf partijen.

Lees hier meer nieuwsberichten over het noodweer van afgelopen week.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Waterschade bij boeren loopt op tot een miljard'
Dertien gemeenten willen vergoeding boeren na noodweer
'Schade door noodweer zeker half miljard'
MKB schat schade noodweer op 50 miljoen euro
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV