Overslaan en naar de inhoud gaan

Regenval: bewoners ontruimde appartementen naar huis

Geplaatst opdinsdag 29 juni 2021 - 21:32

Door de hevige wateroverlast in Eygelshoven is dinsdagavond in de Veldhofstraat een gaslekkage ontstaan. Twee winkels en een aantal appartementen moesten worden ontruimd.

Volgens de Veiligheidsregio Zuid-Limburg werden ongeveer veertig personen opgevangen in een gemeenschapshuis in het dorp. Rond 22:15 uur was de situatie rondom de beschadigde gasleiding veilig en konden de bewoners terug naar huis.

Code oranje
Het KNMI gaf rond 20:00 uur code oranje af voor Limburg. De weerkundigen voorspelden onweersbuien met in korte tijd veel neerslag. Dat bleek in Eygelshoven, waar het water in het centrum zo hard naar beneden kwam dat het een deel van het trottoir weggespoelde. Een gasleiding in de Veldhofstraat raakte door de wolkbreuk beschadigd. Uit voorzorg werd de omgeving, waaronder een zorgcentrum, ontruimd. De bewoners van het zorgcentrum werden in het gebouw zelf verplaatst.

Lees ook: Noodweer treft Eygelshoven: straten blank, veel waterschade

Meldingen van wateroverlast
De Veiligheidsregio-Zuid meldde stormschade en wateroverlast door stevige buien in met name de gemeenten Landgraaf en Kerkrade. "We krijgen veel meldingen van wateroverlast, maar hoe groot de schade nu is, is nog niet bekend", aldus een woordvoerster.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen