Overslaan en naar de inhoud gaan

Regen en bewolking op komst na warme, zonnige dagen

Geplaatst opwoensdag 3 juni 2020 - 7:57

Na een zonnige start van de meteorologische zomer slaat het weer vanaf donderdag om.

Woensdag lopen de temperaturen nog op tot zo'n 25 graden. In de avond is er kans op regen en onweer. Donderdag wordt het nog maximaal 18 graden, hangen er wolken boven Limburg en kan het gaan regenen volgens Meteo Limburg.

Regen
Ook vrijdag, in het weekend en begin volgende week is het koel en wisselvallig weer in Limburg. Het wordt maximaal tussen de 16 en 18 graden en het gaat stevig waaien. Ook zal het regelmatig regenen. In de loop van de week stijgen de temperaturen naar verwachting weer.

Record
De meteorologische zomer ging maandag van start met zonnig weer en temperaturen tot 26 graden. Ook de dagen erna scheen de zon volop en werd het nog enkele graden warmer. Dit volgde op een recordzonnige meteorologische lente. De zon liet zich vaker dan normaal zien, maar liefst 786 uur. Normaal gesproken schijnt de zon ongeveer 525 uur in de lente.

Lees ook: 'Spaanse' lente in Limburg: recordzonnig en droog

Spaanse lente
Deze Limburgse lente is daarmee vergelijkbaar met het voorjaar in Spanje. In Almeria en Cadiz schijnt de zon in de lente normaal gesproken zo'n 790 uur, en in Huelva, het uiterste zuiden van Andalusië, schijnt de zon 780 uur.

Bekijk de uitgebreide weersvooruitzichten voor Limburg.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen