Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Regels LVK aangepast: meer macht naar hoofdjury

Geplaatst opzondag 8 april 2018 - 11:29

De hoofdjury van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoers LVK krijgt een dikkere vinger in de pap.

Dat is vastgelegd in het nieuwe reglement.

Dubbele beoordeling
De hoofdjury gaat de inzendingen voor het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer voortaan twee keer beoordelen. Naast de eerste jurering in december komt er een jury-moment bij, waarvoor de hoofdjury de optredens in de halve finale nu ook meeneemt in het oordeel.

Weging
Dit jury-oordeel wordt bovendien zwaarder gewogen. De mening van de jury telt voortaan voor 60 procent mee voor een
finaleplek, in plaats van de 50 procent nu. Dit zwaarder oordeel van de jury gaat ten koste van de publieksstem. De sms'jes tellen voortaan nog maar voor 40 procent mee.

Regio-indeling
In de komende editie van het LVK zal ook het minimale aantal (halve) finalisten per regio aangepast worden. Nu zitten er nog minimaal vijf finalisten per regio in de halve finale, dit worden er drie. In de finale was er eerder sprake van minstens drie liedjes per regio, dit gaat naar twee. Hierdoor wordt de kans kleiner dat een inzending een finaleplek mist omdat het uit de 'verkeerde' regio kwam, terwijl het lied toch meer punten kreeg.

Stemcoalities
Bij het komende LVK wordt verder streng opgetreden tegen zogeheten stemcoalities. Artiesten die afspraken met elkaar maken en hun aanhang adviseren om op drie door hen geselecteerde liedjes te stemmen worden aangepakt. Als er stemafspraken geconstateerd worden kunnen de deelnemers uitgesloten worden van deelname aan het LVK.

Minimumleeftijd
Eerder werd ook al de leeftijdsgrens opgeschroefd. De minimumleeftijd voor deelname ging van 16 naar 18 jaar. Dit onder meer om het TVK (Tiener Vastelaovend Konkoer) niet voor de voeten te lopen:

Lees ook: Minimumleeftijd deelname LVK omhoog

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen