Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Regels LVK aangepast: meer macht naar hoofdjury

Geplaatst opzondag 8 april 2018 - 11:29

De hoofdjury van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoers LVK krijgt een dikkere vinger in de pap.

Dat is vastgelegd in het nieuwe reglement.

Dubbele beoordeling
De hoofdjury gaat de inzendingen voor het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer voortaan twee keer beoordelen. Naast de eerste jurering in december komt er een jury-moment bij, waarvoor de hoofdjury de optredens in de halve finale nu ook meeneemt in het oordeel.

Weging
Dit jury-oordeel wordt bovendien zwaarder gewogen. De mening van de jury telt voortaan voor 60 procent mee voor een
finaleplek, in plaats van de 50 procent nu. Dit zwaarder oordeel van de jury gaat ten koste van de publieksstem. De sms'jes tellen voortaan nog maar voor 40 procent mee.

Regio-indeling
In de komende editie van het LVK zal ook het minimale aantal (halve) finalisten per regio aangepast worden. Nu zitten er nog minimaal vijf finalisten per regio in de halve finale, dit worden er drie. In de finale was er eerder sprake van minstens drie liedjes per regio, dit gaat naar twee. Hierdoor wordt de kans kleiner dat een inzending een finaleplek mist omdat het uit de 'verkeerde' regio kwam, terwijl het lied toch meer punten kreeg.

Stemcoalities
Bij het komende LVK wordt verder streng opgetreden tegen zogeheten stemcoalities. Artiesten die afspraken met elkaar maken en hun aanhang adviseren om op drie door hen geselecteerde liedjes te stemmen worden aangepakt. Als er stemafspraken geconstateerd worden kunnen de deelnemers uitgesloten worden van deelname aan het LVK.

Minimumleeftijd
Eerder werd ook al de leeftijdsgrens opgeschroefd. De minimumleeftijd voor deelname ging van 16 naar 18 jaar. Dit onder meer om het TVK (Tiener Vastelaovend Konkoer) niet voor de voeten te lopen:

Lees ook: Minimumleeftijd deelname LVK omhoog

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen