Overslaan en naar de inhoud gaan

Regels aangescherpt voor soepeler verloop Boonte Störm

Geplaatst opmaandag 11 februari 2019 - 11:01

De Tempeleers gaat dit jaar meer de regie in handen nemen tijdens de grote optocht op carnavalszondag in Maastricht. De stadsvastelaovendsvereniging hoopt daarmee dat de Boonte Störm soepeler verloopt en minder lang uitloopt.

De afgelopen jaren liep de optocht qua tijd altijd enorm uit, waardoor een groot aantal groepen pas in het donker aankwam bij het eindpunt van de stoet.

Irritatie
"Dat leidde steeds vaker tot irritatie", zegt Odin Wijnhoven van De Tempeleers. "Niet alleen bij de deelnemers, maar ook aan de hulpdiensten, De Trekkers en de Tempeleers zelf, die samen zorgen voor een goed verloop van de optocht."

Soepel
Om de optocht soepeler te laten verlopen, mogen carnavalisten zich dit jaar alleen maar opstellen op de Lage Barakken, Bourgognestraat en Hoge Barakken. Verder worden ook de vertrektijden strakker gepland. Ook worden er meer Tempeleers en Trekkers ingezet om de optocht te begeleiden als deze stil dreigt te vallen.

Ondanks de aanscherping, houdt de Boonte Störm volgens Wijnhoven wel gewoon zijn losse en carnavaleske karakter. "Dat staat buiten kijf. Maar om het voor iedereen leuk te houden, willen we iets meer grip krijgen op het verloop."

Meer carnavalsnieuws op L11Alaaf.nl

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen