Overslaan en naar de inhoud gaan

Reg van Loo houdt het na dit jaar voor gezien in Vaals

Geplaatst opwoensdag 21 februari 2018 - 8:59

Burgemeester Reg van Loo van Vaals legt in december zijn ambtsketen neer.

Zijn tweede termijn loopt dan af. Aangezien hij nu 65 jaar oud is, ambieert hij geen nieuwe periode, aldus Van Loo bij L1 Radio.

Mooi geweest
"Officieel mag een burgemeester tot z'n zeventigste doorgaan, dus ik zou nog maximaal drieƫneenhalf jaar mogen blijven. Maar na twaalf jaar is het mooi geweest. Ik kan terugkijken op een fijne tijd in Vaals", motiveert Van Loo zijn besluit.

Waarnemer
De procedure voor een opvolger zal na de zomer starten. De kans is aanwezig dat er in december nog geen nieuwe burgemeester is gevonden. In dat geval is Van Loo bereid om nog enkele maanden als waarnemer aan te blijven, zo heeft hij gouverneur Theo
Bovens te kennen gegeven.

Partijloos
Reg van Loo, geboren in Eys, is een partijloze burgemeester. Voordat hij de burgemeestersketting kreeg in Vaals, was hij directievoorzitter van het College Rolduc. Van Loo heeft grote affiniteit met de blaasmuziek. In het verleden was hij voorzitter van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (2001-2008) en van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade (2007-2014).

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen