Overslaan en naar de inhoud gaan

Reg van Loo houdt het na dit jaar voor gezien in Vaals

Geplaatst opwoensdag 21 februari 2018 - 8:59

Burgemeester Reg van Loo van Vaals legt in december zijn ambtsketen neer.

Zijn tweede termijn loopt dan af. Aangezien hij nu 65 jaar oud is, ambieert hij geen nieuwe periode, aldus Van Loo bij L1 Radio.

Mooi geweest
"Officieel mag een burgemeester tot z'n zeventigste doorgaan, dus ik zou nog maximaal drieëneenhalf jaar mogen blijven. Maar na twaalf jaar is het mooi geweest. Ik kan terugkijken op een fijne tijd in Vaals", motiveert Van Loo zijn besluit.

Waarnemer
De procedure voor een opvolger zal na de zomer starten. De kans is aanwezig dat er in december nog geen nieuwe burgemeester is gevonden. In dat geval is Van Loo bereid om nog enkele maanden als waarnemer aan te blijven, zo heeft hij gouverneur Theo
Bovens te kennen gegeven.

Partijloos
Reg van Loo, geboren in Eys, is een partijloze burgemeester. Voordat hij de burgemeestersketting kreeg in Vaals, was hij directievoorzitter van het College Rolduc. Van Loo heeft grote affiniteit met de blaasmuziek. In het verleden was hij voorzitter van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (2001-2008) en van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade (2007-2014).

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen