Overslaan en naar de inhoud gaan

'Referendum over komst moskee in Tegelen is onzin'

Geplaatst opwoensdag 15 juli 2015 - 16:52

Het is onzin om een referendum te houden onder Tegelse inwoners over de komst van een moskee. Dat zegt het provinciaal platform minderheden Limburg.

Ze reageert hiermee op de oproep van de statenfractie van de PVV om een referendum te houden. "Het gaat om een verhuizing," zegt woordvoerder Aissa Meziani. "En bovendien klagen de omwonenden niet over de kómst van de moskee, maar over de communicatie erover vanuit de gemeente."

De PVV creëert nu het beeld alsof de mensen in Tegelen niet willen dat er een moskee komt, aldus Meziani.

De moskee verhuist binnenkort naar de leegstaande Vijverhofschool in Tegelen.

Lees ook: PVV stelt referendum over Marokkaanse moskee Tegelen voor

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Moskee Tegelen verhuist naar nieuwe plek
Platform moet onrust over moskee Tegelen wegnemen
PVV stelt referendum over Marokkaanse moskee Tegelen voor
Saoedi’s pakken Venlose imam op
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen