Overslaan en naar de inhoud gaan

Referendum in Landgraaf over fusie met Heerlen

Geplaatst opdinsdag 11 juli 2017 - 12:49

Er komt een referendum in Landgraaf over de beoogde fusie met Heerlen.

De coalitiepartijen GBBL, CDA en PRO Landgraaf gaan dat donderdag voorstellen tijdens de gemeenteraadsvergadering. Omdat de drie partijen samen een ruime meerderheid hebben, wordt dat voorstel zeker aangenomen.

Draagvlak
Volgens fractievoorzitter Andy Dritty van GBBL hebben de inwoners van Landgraaf zich nog niet expliciet kunnen uitspreken over wat ze van de fusie met Heerlen vinden.

Verder geeft een referendum duidelijkheid over het draagvlak, zowel van de voor- als van de tegenstanders van de herindeling, aldus Dritty. Hij vindt dan ook dat de uitslag van zo'n referendum moet worden gerespecteerd.

Najaar
De verwachting is dat de volksraadpleging in het najaar wordt gehouden, ruim voordat de Tweede en Eerste Kamer de knoop moeten doorhakken. Dat gebeurt waarschijnlijk in het voorjaar van 2018.

Groen licht
Afgelopen vrijdag gaf het Limburgs Parlement met ruime meerderheid groen licht voor een fusie van Heerlen en Landgraaf, eventueel aangevuld met Brunssum. Het besluit heeft formeel de status van advies aan Den Haag.

GBBL-fractievoorzitter Andy Dritty zegt dat de coalitie zich nog niet gewonnen geeft en blijft gaan voor een zelfstandig Landgraaf.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

250 mensen protesteren tegen fusie Heerlen en Landgraaf
Ger Koopmans bezorgd over crisis in Landgraaf
Raadslid stapt uit partij na onenigheid over fusie
CDA: herindeling 'te snel en met onvoldoende draagvlak'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen