Overslaan en naar de inhoud gaan

Referendum herindeling afgewezen, comité blijft hopen

Geplaatst opwoensdag 2 augustus 2017 - 15:54

Tot grote teleurstelling van het Burgercomité Zelfstandig Landgraaf wordt het kort geding over herindeling van Heerlen en Landgraaf niet behandeld.

De voorzieningenrechter in Roermond heeft woensdag het verzoek voor een kort geding afgewezen. Een zitting had de rechter daarvoor niet nodig.

Politiek
Het Burgercomitié wilde via het kort geding een provinciaal referendum afdwingen over de herindeling. Daarnaast wilde de actiegroep via de rechter ervoor zorgen dat de behandeling van de herindeling in de Tweede Kamer op de lange baan zou worden geschoven. Maar volgens de rechtbank heeft de rechtspraak geen rol in het fusieproces, omdat dit een politiek besluit is.

Onverteerbaar
Het Burgercomité noemt het onverteerbaar dat het referendum er niet komt en heeft nu zijn hoop gevestigd op de Raad van State. Mocht ook dat niets opleveren dan wil het Burgercomité Zelfstandig Landgraaf naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens stappen.

Wiel Heinrichs van het Burgercomité Zelfstandig Landgraaf over het afwijzen van het kort geding.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Herindeling Landgraaf op 28 juni voor de rechter
Draagvlak in raad Landgraaf voor fusie kalft af
Raad Heerlen stemt voor fusie met Landgraaf
'Landgraaf zou met Heerlen stuk sterker zijn geworden'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen